Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Σημαντικό εργαλείο για τους φοιτητές της Λήμνου

08/03/2013 - 16:02

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο, αποτελώντας μια πολύ σημαντική πτυχή της λειτουργίας του πανεπιστημιακού Τμήματος στη νησί.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο, αποτελώντας μια πολύ σημαντική πτυχή της λειτουργίας του πανεπιστημιακού Τμήματος στη νησί. Η Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στο Κυδάδειο Κτήριο, εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες των φοιτητών του Τμήματος, ενώ προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και σε φοιτητές άλλων τμημάτων που ζουν στη Λήμνο και κυρίως στους φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φοιτητών για μάθηση και πληροφόρηση, όπως και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και να συνδράμει στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού.
Είναι όμως και ένα σημαντικό εργαλείο για τους φοιτητές που φοιτούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ζουν στη Λήμνο, όπως και για όλους εκείνους που θέλουν να εργαστούν ή να πραγματοποιήσουν κάποια έρευνα αλλά δε διαθέτουν τα απαραίτητα διδακτικά μέσα. Η Βιβλιοθήκη του πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου είναι καθημερινά στη διάθεσή τους για να βοηθήσει στην έρευνά τους και να τους δανείσει τα απαραίτητα συγγράμματα.


Η Βιβλιοθήκη διαθέτει στις προθήκες της 1.200 τίτλους βιβλίων, σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο του πανεπιστημιακού Τμήματος, την επιστήμη στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής, ενώ συνεργάζεται με όλες τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων της χώρας. Διαθέτει πρόσβαση σε πολλά ηλεκτρονικά περιοδικά, προσφέρει χρήση του διαδικτύου για τους φοιτητές, ενώ διαθέτει και 10 θέσεις για μελέτη.


Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:50 το απόγευμα, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της. Η υπεύθυνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονόμος, Αλίκη Τσουκαλά, αναφέρει ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει μια απλή εγγραφή προκειμένου να αποκτήσει την κάρτα μέλους και από κει και πέρα η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για να του προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey