Εν αναμονή της δημοπράτησης του έργου, συνεχίζεται η εικόνα εγκατάλειψης του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Χόρτα, σκουπίδια και η πόρτα… ανοιχτή

27/02/2013 - 15:46

Ανοιχτή παραμένει τις τελευταίες ημέρες η καγκελόπορτα που οδηγεί στην αυλή του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Η αλυσίδα που είχε τοποθετηθεί καιρό πριν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, έχει αφαιρεθεί, ενώ η αυλή εξακολουθεί να παρουσιάζει την ίδια εικόνα που έχει εδώ και πολλούς μήνες, με σωρούς από χόρτα και πολλά σκουπίδια που ακόμη δεν έχουν μαζευτεί.

Ανοιχτή παραμένει τις τελευταίες ημέρες η καγκελόπορτα που οδηγεί στην αυλή του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Η αλυσίδα που είχε τοποθετηθεί καιρό πριν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, έχει αφαιρεθεί, ενώ η αυλή εξακολουθεί να παρουσιάζει την ίδια εικόνα που έχει εδώ και πολλούς μήνες, με σωρούς από χόρτα και πολλά σκουπίδια που ακόμη δεν έχουν μαζευτεί. Όπως φαίνεται, όλα αυτά θα γίνουν μετά την έναρξη του έργου επισκευής του κτηρίου, η δημοπράτηση για το οποίο θα γίνει λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου.

Χρόνια διαμαρτύρονταν οι Γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου για την εγκατάλειψη του παλιού κτηρίου, ζητώντας την επισκευή και επαναχρησιμοποίησή του, ώστε να μη στεγάζονται τα παιδιά τους στα λυόμενα κτήρια που βρίσκονται λίγο πιο πάνω.

Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους, από πέρυσι ήδη ο Δήμος Λέσβου «έτρεξε» το ζήτημα, ενώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενέκρινε κονδύλι για την αποκατάσταση του κτηρίου.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάσταση που επικρατεί στην αυλή του, ακόμη και μετά από σχετικές επεμβάσεις καθαρισμού που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η εικόνα δεν έχει αλλάξει. Από τότε που κόπηκαν, τα κλαδιά και τα χόρτα της αυλής εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτή, στοιβαγμένα σε σωρούς, ενώ πολλά είναι και τα σκουπίδια που βρίσκονται πεταμένα σε όλο το χώρο, δίνοντας εικόνα ακόμη μεγαλύτερης παρακμής.

Ανοιχτή η καγκελόπορτα του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Πέρα από αυτό, ακόμη και η αλυσίδα που είχε τοποθετήσει πέρυσι στην καγκελόπορτα της αυλής ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Παναγιώτης Καρέκος, εδώ και λίγες ημέρες απουσιάζει, με το Σχολείο να παραμένει ουσιαστικά «ορθάνοιχτο» για όποιον θέλει να μπει μέσα, κάτι που για καιρό αποτελούσε επίσης πρόβλημα για τους περιοίκους.

«Πέρασα και είδα ότι λείπει η αλυσίδα», λέει ο κ. Καρέκος. «Δεν ξέρω τι έγινε, όσο για τα χόρτα και τα σκουπίδια είχα ειδοποιήσει τον τέως αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη, να στείλει ανθρώπους ώστε να μην έχουμε πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται το παραμέλησε ο Δήμος. Ελπίζουμε πάντως ότι είμαστε σε καλό στάδιο και πως όλα θα αποκατασταθούν όταν αρχίσουν οι εργασίες.»


Χόρτα και σκουπίδια, παντού στην αυλή του Σχολείου

Εν αναμονή της δημοπράτησης
Σύμφωνα με το νυν αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Φραγκόπουλο, το έργο, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το κονδύλι των 2,73 εκατ. ευρώ, πρόκειται να δημοπρατηθεί λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου.

«Θα γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο, που θα αφορά τη στατική στήριξη του κτηρίου και την αποκατάσταση των κουφωμάτων, των αλουμινίων, του ηλεκτρικού εξοπλισμού, του αύλειου χώρου κ.λπ.», αναφέρει ο ίδιος. «Ευελπιστούμε ότι σε τρεις μήνες από τώρα θα δούμε αποτέλεσμα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey