Δηλώσεις της αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αγγελικής Δημητρακοπούλου, μετά την Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων

«Ο υπουργός ήταν συνεργάσιμος…»

29/03/2012 - 19:36

Με θετική εικόνα επέστρεψε από την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε προχτές η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων, η αντιπρύτανις Έρευνας και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αγγελική Δημητρακοπούλου.

Με θετική εικόνα επέστρεψε από την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε προχτές η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων, η αντιπρύτανις Έρευνας και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αγγελική Δημητρακοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρακοπούλου, στη συνάντησή τους οι πρυτάνεις συζήτησαν τις περικοπές των διαθεσίμων από την Τράπεζα της Ελλάδας και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ.

Το σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε, αφορούσε εκτός άλλων την άμεση υπογραφή των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων για το 2012, τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης του ταμειακού υπολοίπου τού 2011 για εξόφληση των δαπανών του ίδιου έτους, αλλά και την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζας της Ελλάδος για το παράνομο, όπως το χαρακτηρίζουν, «κούρεμα» των ταμειακών υπολοίπων των ιδρυμάτων.

Ελπίδες για αλλαγή
Το ψήφισμα περιελάμβανε επίσης απόφαση για άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, η οποία και πραγματοποιήθηκε από επιτροπή εκπροσώπων της Συνόδου.

«Η απαίτηση της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατραπούν τα αποθεματικά μας σε ομόλογα, τη στιγμή που ήξερε πολύ καλά πως αυτά θα εξανεμιστούν, ήταν μια ενέργεια εγκληματική και μια περίπτωση όπου η εφαρμογή των νόμων δε σέβεται και καταπατά δημόσιο συμφέρον και το γενικό καλό της Ελλάδας και των πανεπιστημίων», δήλωσε μιλώντας στο «Ε» η κ. Δημητρακοπούλου. «Αναλύσαμε στον υπουργό τα ζητήματα που μας απασχολούν, ο ίδιος ήταν πολύ συνεργάσιμος και μετά τη συνάντησή μας απελευθέρωσε τους προϋπολογισμούς μας από τη δέσμευση του Υπουργείου σχετικά με τα συμβούλια διοίκησης και υποσχέθηκε πως θα δώσει επιπλέον χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια. Έφτιαξε, τέλος, μια επιτροπή από πρυτάνεις και δύο στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συσκεφτούν και να αλλάξουν, μέχρι τα μέσα Μαΐου, τα σημεία του νόμου που χρήζουν αλλαγής.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey