Με υποδομές ενεργειακής αναβάθμισης από τη νέα χρονιά, σχολεία της Μυτιλήνης και των Παμφίλων

Γίνεται η αρχή…

29/03/2012 - 19:32

Με καλύτερη ενεργειακή απόδοση θα περάσουν την επόμενη σχολική χρονιά σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης, μετά από τις επεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Λέσβου μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Με καλύτερη ενεργειακή απόδοση θα περάσουν την επόμενη σχολική χρονιά σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης, μετά από τις επεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Λέσβου μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ». Ο τελευταίος έχασε την ευκαιρία να εντάξει σχολεία του νησιού σε νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων, προσδοκά ωστόσο να κάνει μια «καλή αρχή» με τις επεμβάσεις που θα αρχίσουν μετά το καλοκαίρι.

Δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία της Λέσβου μεταξύ των 300 σχολικών κτηρίων της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από το ΥΠΕΚΑ, μέσω πρόσφατου προγράμματος. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Τσακίρης, ο Δήμος Λέσβου δεν υπέβαλε σχετική πρόταση λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων, αλλά και επειδή αυτό θα απαιτούσε τεχνογνωσία που δε διαθέτει αυτήν τη στιγμή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Τι προωθείται
Ωστόσο, πριν από δύο μήνες ο Δήμος κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για παρόμοια πρόταση που είχε υποβάλει η προηγούμενη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη πρόταση, ύψους περίπου 700.000 ευρώ, αφορά σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε δύο ανοιχτούς χώρους (Πλατεία Σαπφούς και Πάρκο Αγίας Ειρήνης), καθώς και στα κτήρια των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Παμφίλων, καθώς και του 1ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης. Στα παραπάνω σχολικά κτήρια θα γίνουν επεμβάσεις μόνωσης του κελύφους τους, θα τοποθετηθούν διπλά παράθυρα και θα αντικατασταθούν τα παλιά κουφώματα, ενώ θα αναβαθμιστεί και θα αντικατασταθεί ο καυστήρας της θέρμανσης, ώστε να μη δαπανώνται πολλά χρήματα για πετρέλαιο.

«Υπολογίζουμε οι σχετικές εργασίες να αρχίσουν στα τέλη καλοκαιριού κι έτσι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey