Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δικαίωμα στην εργασία…

15/11/2012 - 15:13

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενάντια στο ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), ενώ κατειλημμένο παρέμεινε και χτες το Κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενάντια στο ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), ενώ κατειλημμένο παρέμεινε και χτες το Κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος. Δεκάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των τμημάτων της Μυτιλήνης συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Γεωγραφίας, με τους συναδέλφους τους από τα άλλα νησιά του Πανεπιστημίου, ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας τις περαιτέρω δράσεις τους.

Η χτεσινή τηλεδιάσκεψη των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε δύο αίθουσες του Κτήρίου Γεωγραφίας και διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που επικράτησε ένταση μεταξύ των παρευρισκομένων, το 13% των οποίων κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Υπάρχει διάθεση, αλλά δυστυχώς, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει τον κόσμο», είπε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων «Ασημάκης Πανσέληνος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλης Βγενάς, εξηγώντας πως από τους 150 συνολικά διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, οι 36 κινδυνεύουν άμεσα με διαθεσιμότητα. «Υπάρχει και θα υπάρχει και ένταση, αφού θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις που θα πονάνε και θα πρέπει να ξέρουμε πως όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, θα ακολουθούνται από πιθανές περικοπές μισθών και πιθανές απειλές στοχοθέτησης.

«Πρέπει να παρθούν αποφάσεις που πονάνε…», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλης Βγενάς

Σίγουρα θα πρέπει να αποτραπεί η εφαρμογή του διατάγματος, αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι το πώς. Όπως έχουν τα πράγματα, αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα…»

Η τηλεδιάσκεψη έληξε μετά τις 4 το απόγευμα και αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας της κατάληψης στο Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, όπως και το σχέδιο «Αθηνά», θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Λαύριο.


Δύο διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου που κινδυνεύουν άμεσα, μιλούν στο «Ε»

Εύα Πανούσου:
«Θετικό το ότι έχουμε συμπαράσταση»

«Περνούν χίλιες σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, δεδομένου και ότι δουλειές δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Η ελπίδα πεθαίνει όμως πάντα τελευταία, και το θετικό είναι ότι και στα άλλα νησιά του Πανεπιστημίου υπάρχουν καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις, κι έχουμε τη συμπαράσταση και των λοιπών συναδέλφων μας», λέει η Εύα Πανούσου.

Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, σπουδάζοντας παράλληλα στο Τμήμα Περιβάλλοντος, έχει μια κόρη και είναι μέσα στους 36 από τους 150 συνολικά διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αιγαίου που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, χωρίς να έχει καμμία διέξοδο ως προς το τι θα κάνει στην περίπτωση που τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Νίκος Κουρτζής:
«Βιαστική κίνηση, χωρίς κριτήρια αξιολόγησης»

Μεταξύ των 36 είναι και ο Νίκος Κουρτζής, που εργάζεται ως Δ.Ε. Διοικητικός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου εδώ και 12 χρόνια, τα τελευταία από αυτά στη Βιβλιοθήκη του ιδρύματος ως πληροφορικός.

«Ενώ είμαι κανονικά διορισμένος ως γραμματέας, εκτελώ καθήκοντα πληροφορικού, λόγω του ότι υπήρχε ένα θέμα με την αναγνώριση του πτυχίου μου κι επειδή είχα γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο τομέα», εξηγεί. «Είχαμε ακούσει ότι ζητήθηκε από το Πανεπιστήμιο να στείλει λίστα με τα ονόματα των υπαλλήλων Δ.Ε. συγκεκριμένων διοικητικών ειδικοτήτων, ώστε να ενταχθούν στις προβλέψεις του νόμου “περί κινητικότητας” των υπαλλήλων, χτες ωστόσο ήρθε νέα εγκύκλιος, που αφορούσε το καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας. Όλοι κατανοούμε την ανάγκη που υπάρχει για ξεσκαρτάρισμα του Δημοσίου και ξέρουμε ότι κάποιοι έχουν διοριστεί με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά δεν υπάρχει πουθενά ο παράγοντας της αξιολόγησης βάσει της οποίας θα γίνει αυτό. Είναι μια κίνηση πολύ βιαστική εκ μέρους της κυβέρνησης, για τη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και παρ’ όλο που ορίζεται ότι οι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 10% του συνόλου των διοικητικών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αγγίζουμε το 13%.»

Ο κ. Κουρτζής εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μέσω των κινητοποιήσεων. Τι σκέφτεται να κάνει στην περίπτωση που τεθεί ο ίδιος σε διαθεσιμότητα; «Προφανώς θα ψάξω για δουλειά, ακόμη και στο εξωτερικό», απαντά. «Πιστεύω ότι αν θέλει κανείς πραγματικά να ξεφύγει από ό,τι γίνεται εδώ, είτε πρέπει να ασχοληθεί με την πρωτογενή παραγωγή είτε να φύγει έξω…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey