Ανακοίνωση πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την ενδεχόμενη κατάργηση διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ. Κατάληψη του Κτηρίου Διοίκησης από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού

«Να εξαιρεθούν τα πανεπιστήμια από το νόμο»

14/11/2012 - 16:04

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξαιρέσει τα πανεπιστήμια από την εφαρμογή της διάταξης για την κατάργηση διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, ζητά με χτεσινή της ανακοίνωση η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξαιρέσει τα πανεπιστήμια από την εφαρμογή της διάταξης για την κατάργηση διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, ζητά με χτεσινή της ανακοίνωση η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, κατειλημμένο παρέμεινε χτες το Κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος, από μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού «Ασημάκης Πανσέληνος», που συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για χτες και σήμερα η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως υποστηρίζει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, ο νόμος για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιέχει μια σειρά διατάξεων που θέτουν σε κίνδυνο τα ελληνικά πανεπιστήμια, μια από τις οποίες είναι και αυτή που έχει να κάνει με την κατάργηση ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων και αφορά υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), φορέων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ.

«Δεδομένου ότι είναι εσκεμμένα ασαφής, εφόσον εφαρμοστεί στα πανεπιστήμια θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία στην πλήρη αδυναμία και διακοπή λειτουργίας τους, καθώς και σε προφανείς αδικίες μεταξύ ομάδων διοικητικών υπαλλήλων, με παρόμοια ουσιαστικά και τυπικά προσόντα», αναφέρει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι συνέπειες αυτές θα είναι άμεσες για τα σχετικά νεώτερα περιφερειακά και ακριτικά πανεπιστήμια, που στελεχώνονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από υπαλλήλους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ. Προσθέτει δε ότι το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνίσταται κατά 72% από ΙΔΑΧ, θέσεις που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, καθώς και πως συνολικά εργάζονται στο ίδρυμα λιγότεροι από 300 διοικητικοί υπάλληλοι, που σε καθημερινή βάση υποστηρίζουν 14.000 μέλη.

«Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εξαιρέσει ρητά, έγκυρα και πλήρως τα πανεπιστήμια από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, όπως έχει ήδη γίνει για άλλους φορείς κοινής ωφελείας», τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση η πρυτανική αρχή. «Ας εκφραστεί με σαφήνεια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό των ελληνικών πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα λειτουργεί στα όρια των αντοχών της και δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοί του να τίθενται διαρκώς σε ανασφάλεια ως προς τα στοιχειώδη επαγγελματικά τους δικαιώματα.»

Η απεργία των Διοικητικών
Κατειλημμένο παρέμεινε χτες το Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά από απόφαση που πήρε για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία τής Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού. Η απεργία αφορά στο «πολυνομοσχέδιο-σφαγείο», όπως το χαρακτηρίζει η Ο.Δ.Π.Τ.Ε. για τους εργαζομένους, και σκοπό έχει το να μείνουν κλειστές οι υπηρεσίες των κτηρίων Διοίκησης των ΑΕΙ μέχρι την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την αποτροπή της αποστολής στοιχείων και καταστάσεων των υπό απόλυση διοικητικών υπάλληλων.

Προβλέπεται μάλιστα η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, βάσει των καθημερινών εξελίξεων.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού «Ασημάκης Πανσέληνος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην προχτεσινή έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη ώστε να εκτιμήσει το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey