Εκλέχθηκαν τα οκτώ εσωτερικά μέλη

12/11/2012 - 18:47

Κανονικά ολοκληρώθηκε χτες η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κανονικά ολοκληρώθηκε χτες η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Λόγω ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, η διαδικασία πήρε παράταση μέχρι και τις 5 το απόγευμα, ενώ οι Επιτροπές Κατάληψης των φοιτητών κατέστησαν για μια άλλη φορά σαφείς τις θέσεις τους, χτίζοντας ένα συμβολικό «προστατευτικό τείχος» μπροστά από την είσοδο του Κτηρίου Διοίκησης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι προστατεύουν τον… server του ιδρύματος.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ενώ το εκλογικό σώμα των καθηγητών στο σύνολό του ανερχόταν σε 292.
Παρ’ όλο που η διαδικασία προβλεπόταν να ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε, ως κεντρική εφορευτική επιτροπή και λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένοι διδάσκοντες στην προσπάθειά τους να ψηφίσουν, να δώσει παράταση δύο επιπλέον ωρών, κάτι που προβλεπόταν από τον κανονισμό.
Η ηλεκτρονική «κάλπη» έκλεισε στις 5 το απόγευμα με πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος να έχει υποβάλει την ψήφο του μέχρι και τις 4:30 μ.μ., ενώ τα ονόματα των οκτώ εκλεγέντων καθηγητών επρόκειτο να ανακοινωθούν εντός των ωρών που θα ακολουθούσαν.

Η παρέμβαση των φοιτητών
Παράλληλα με τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, από νωρίς χτες το πρωί φοιτητές μέλη των Επιτροπών Κατάληψης των τμημάτων της Μυτιλήνης βρίσκονταν έξω από το Κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος, το οποίο παρέμενε κλειστό ήδη από προχτές Πέμπτη, λόγω της επετείου της απελευθέρωσης.
Οι φοιτητές έφτιαξαν έναν τοίχο από τούβλα ακριβώς μπροστά από την είσοδο του κτηρίου, προστατεύοντας «το πιο σημαντικό που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το server».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey