«Αγανακτισμένη» επιστολή κατοίκου του Πλωμαρίου προς τους αρμοδίους, για τα εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ του οικισμού

«Μη δολοφονείτε το Πλωμάρι!»

09/11/2012 - 18:01

Τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Καλλονής δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καταγγέλλει με επιστολή της προς το «Ε» μία κάτοικος του Πλωμαρίου. Την ίδια επιστολή έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, αλλά και στους πολιτικούς εκπροσώπους της Λέσβου, φωνάζοντάς τους «Μη δολοφονείτε το Πλωμάρι».

Τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Καλλονής δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καταγγέλλει με επιστολή της προς το «Ε» μία κάτοικος του Πλωμαρίου. Την ίδια επιστολή έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, αλλά και στους πολιτικούς εκπροσώπους της Λέσβου, φωνάζοντάς τους «Μη δολοφονείτε το Πλωμάρι» και ζητώντας να μεριμνήσουν για τη μόρφωση των παιδιών, που χάνουν συνολικά 80 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου έχει συνολικά 39 μαθητές και μαθήτριες, ενώ ως σχολείο έχει για πολλά χρόνια άριστες επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, φτάνοντας ποσοστό επιτυχίας 100%.

Δεν παύει, ωστόσο, να είναι ένα σχολείο σε απομακρυσμένη περιοχή της Λέσβου, στο οποίο υπάρχουν ακόμη συνολικά πέντε κενές θέσεις ειδικοτήτων, τόσο γενικής, όσο και τεχνικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να χάνονται συνολικά 80 ώρες μαθημάτων κάθε εβδομάδα. Συγκεκριμένα απουσιάζει ένας μαθηματικός που θα κάλυπτε 17 ώρες, ένας γεωπόνος που θα κάλυπτε 25 ώρες, ένας καθηγητής Πληροφορικής για 23 ώρες, ένας φυσικός που θα κάλυπτε εννέα ώρες Φυσικής και Χημείας κι ένας καθηγητής Αγγλικής Γενικής Παιδείας.

«Με στόχους και όνειρα…»
Η κατάσταση αυτή, που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, είναι που έκανε την κ. Μυρσίνη Πατερέλλη να απευθυνθεί με επιστολή της τόσο στο Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, όσο και στους πολιτικούς εκπροσώπους της Λέσβου.

«Μη δολοφονείτε το Πλωμάρι!», αναφέρει η ίδια, που αναρωτιέται μήπως μετά το κλείσιμο της Εφορίας, του Ειρηνοδικείου και του ΙΚΑ, έχει σειρά το Σχολείο του παιδιού της. «Μήπως θεωρείτε περιττή πολυτέλεια τη μόρφωση αυτών των παιδιών; Μήπως προσπαθείτε να κάνετε οικονομία από τους μισθούς ή μήπως βολεύετε κάποιους καθηγητές οι οποίοι, ενώ προορίζονται για το Πλωμάρι, στη συνέχεια στρίβουν για σχολεία κοντινών περιοχών;», ρωτάει τους αρμοδίους η κ. Πατερέλλη. «Μάθετε πως το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου έχει κάθε χρόνο 100% επιτυχία στις Πανελλαδικές και πολλοί τελειόφοιτοι αριστεύουν.

Μάθετε πως το ΕΠΑΛ μας είναι η μοναδική επαγγελματική σχολή της περιοχής μας. Μάθετε πως στο ΕΠΑΛ φοιτούν παιδιά που δεν αρκούνται μόνο στην απόκτηση ενός απολυτηρίου, αλλά έχουν και στόχους και όνειρα…»

Κινητοποιούνται και οι μαθητές
Η διευθύντρια του Σχολείου, Φεβρωνία Νικολαΐδου, υποστηρίζει πως και τα ίδια τα παιδιά έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση, καθώς και πως διαμαρτυρήθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα στην περασμένη εβδομάδα.

«Γίνονται μαθήματα δίωρα και τρίωρα και μετά οι μαθητές φεύγουν», εξηγεί. «Δε θέλουν να κάνουν κατάληψη, αφού δεν το θεωρούν σωστό, έχουν όμως δίκιο. Από το 2000 που είμαι εγώ ως καθηγήτρια στο Σχολείο, το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου έχει κάθε χρόνο επιτυχία στις Πανελλαδικές, κάτι που δείχνει πως εάν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, δουλειά γίνεται. Θα πρέπει να έχουν και οι μαθητές μας δικαίωμα στη μόρφωση και κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό να κρατιούνται οργανικές θέσεις από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν έρθει ποτέ στο Πλωμάρι και παίρνουν συνεχώς αποσπάσεις πριν καλυφθεί η οργανική τους. Έτσι το Σχολείο αδειάζει...»

«Ανησυχούμε κι εμείς, και περιμένουμε μέρα με τη μέρα για νέα ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας», δηλώνει από πλευράς του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Βασίλης Κοντάρας. «Κενά υπάρχουν και αλλού και δεν έχει σημασία τόσο το πόσες ώρες χάνονται, αλλά το ότι δε γίνονται μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων. Το ΠΥΣΔΕ προσπαθεί να καλύψει όσο γίνεται τα προβλήματα μέχρι να έρθουν καθηγητές, ακόμη και με προσωπικό από τα γραφεία για προσωρινή κάλυψη των κενών, όπως έχει γίνει π.χ. στο Μανταμάδο, τη Θερμή, τα Πάμφιλα και το Μανταμάδο.»

Σύμφωνα, πάντως, με τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, οι μαθητές πρόκειται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αύριο Παρασκευή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey