Βραβεύσεις κι έπαινοι σε μαθητές της Λέσβου, από το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου»

Η αξία της «αριστείας»

31/10/2012 - 14:53

Σε κλίμα διάχυτης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η καθιερωμένη απονομή βραβείων από το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» στους αριστούχους μαθητές και τις καλύτερες εργασίες μαθητών που διαγωνίστηκαν στα πολιτιστικά προγράμματα «Γεώργιος Ιακωβίδης» και «Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης».

Σε κλίμα διάχυτης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η καθιερωμένη απονομή βραβείων από το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» στους αριστούχους μαθητές και τις καλύτερες εργασίες μαθητών που διαγωνίστηκαν στα πολιτιστικά προγράμματα «Γεώργιος Ιακωβίδης» και «Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης».

Τα βραβεία απένειμαν τόσο ο ίδιος ο Νίκος Παπαδημητρίου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ενώ την εκδήλωση υποστήριξε ο Δήμος Λέσβου.

Για το έργο του Ιδρύματος
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο κ. Βουνάτσος εξήρε το έργο του Ιδρύματος για το Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδη» στα Χίδηρα, αλλά και για τα όσα έχει κάνει στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Ιδρύματος με το «Διάζωμα» όσον αφορά στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, δεσμευόμενος για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, αφιερωμένης στο πολυσήμαντο έργο του Ιδρύματος.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Παπαδημητρίου, που στην τελετή συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ευχαρίστησε το δήμαρχο και το κοινό λέγοντας: «Είναι μεγάλη η χαρά που έχουμε να βραβεύουμε τα τόσο καλά παιδιά σας. Δεν ξέρουμε αν αυτά που δίνουμε, είναι περισσότερα από αυτά που παίρνουμε.» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξία της «αριστείας», αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, που μέχρι σήμερα έχει βραβεύσει 450 παιδιά από τη Λέσβο, αλλά πλέον αδυνατεί να ικανοποιήσει όλα τα μέλη του με υποτροφίες. Τέλος, τόνισε τη σημασία του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, που περιμένει την ένταξή του ως έργου στο ΕΣΠΑ, αλλά και του Ψηφιακού Μουσείου «Γ. Ιακωβίδης», που έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ειδικά ως προς το Αρχαίο Θέατρο, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, που ήταν το πρώτο και μοναδικό το οποίο συνεισέφερε στον «κουμπαρά» και κάλεσε όλους να το μιμηθούν, με το ελάχιστο που μπορούν να συνεισφέρουν.

Τη συνεισφορά του Ιδρύματος στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Τέτοια ιδρύματα δυστυχώς έχουν φτάσει να υποκαθιστούν εν πολλοίς την Πολιτεία, που είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια», σημείωσε, συγχαίροντας τους μαθητές και υποσχόμενος να συμβάλει με κάθε τρόπο στο έργο του Ιδρύματος.

Τέλος, εκ μέρους της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, μαθητές και γονείς χαιρέτισε και η προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου, που υπήρξε και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των πολιτιστικών προγραμμάτων, μαζί με τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων Στρατή Αναγνώστου και Χρήστο Χατζηλία.



Ποιοι βραβεύτηκαν

Κατά την προχτεσινή τελετή βραβεύτηκαν συνολικά 16 πτυχιούχοι υπότροφοι του Ιδρύματος «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» και τέσσερα σχολεία του νησιού που διακρίθηκαν στα δύο πολιτιστικά προγράμματα, ενώ για πρώτη φορά φέτος το Ίδρυμα δε βράβευσε απόφοιτους μαθητές που αρίστευσαν.

Συγκεκριμένα, οι πτυχιούχοι υπότροφοι του Ιδρύματος που βραβεύτηκαν, ήταν οι Μερόπη Αθανασίου, Αικατερίνη Βαμβουλή, Μαρία Γαβριήλ, Παναγιώτης Δελής, Ευστράτιος Κατσιανός, Ελένη Κούβα, Δήμητρα Μάντζαρη, Γεώργιος Μάρκου, Παναγιώτης Πλωμαρίτης, Μυρσίνη Προκοπίου, Χρυσόστομος Στεργιανός, Ελισάβετ Ταμβακέρα, Παναγιώτης Ταμβακέρας, Γεωργία Τσιμπούκη, Ασημένια Τσιτμηδέλλη και Αφροδίτη Χατζηδέλου.
Βραβεία για τα πολιτιστικά προγράμματα «Γεώργιος Ιακωβίδης» και «Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης» δόθηκαν στο 1ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου για την εργασία με θέμα «Το μουσείο πάει σχολείο» (υπεύθυνες νηπιαγωγοί: Μαρία Πιτσιλαδή, Κυριακή Σίμου - Τζαννή, Δήμητρα Χαλδέζου), στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης για την εργασία με θέμα «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης» (υπεύθυνη καθηγήτρια: Αργυρώ Καραγκίκα), στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης για την εργασία «Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης: ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον» (υπεύθυνοι καθηγητές: Γεωργία Σκαλοχωρίτου και Γεώργιος Διγιδίκης) και στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, για την εργασία «Εικαστικές αναπαραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης» (υπεύθυνοι καθηγητές: Νίκος Αναγνώστου και Μανώλης Μπίνος).

Τέλος, βραβεύτηκαν η έκθεση της Παναγιώτας Τρακέλλη, μαθήτριας της Α΄ τάξης του Γυμνασίου της Μόριας, που έγραψε για το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, καθώς και οι εκθέσεις της Αιμιλίας Μανωλακέλλη, μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, και του Κωνσταντίνου Βαλιουτή, μαθητή τού ΓΕΛ Μανταμάδου, με θέμα «Ο Λέσβιος ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey