Γονείς του Γυμνασίου Άγρας διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά καθηγήτριας του Σχολείου

«Λάθη» από διαγώνισμα, στο… διαδίκτυο

31/10/2012 - 14:43

Τις έντονες αντιδράσεις των γονέων του Γυμνασίου της Άγρας έχει προκαλέσει η συμπεριφορά καθηγήτριας του Σχολείου, που, σύμφωνα με τους ίδιους, ανήρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης λανθασμένες απαντήσεις μαθητών της σε πρόσφατο διαγώνισμα της Ιστορίας.

Τις έντονες αντιδράσεις των γονέων του Γυμνασίου της Άγρας έχει προκαλέσει η συμπεριφορά καθηγήτριας του Σχολείου, που, σύμφωνα με τους ίδιους, ανήρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης λανθασμένες απαντήσεις μαθητών της σε πρόσφατο διαγώνισμα της Ιστορίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η εν λόγω καθηγήτρια έχει επίσης επιδείξει προσβλητική συμπεριφορά και μέσα στην τάξη, και ζητούν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την απομάκρυνσή της.

Το θέμα προέκυψε πριν από 20 περίπου ημέρες, όταν στα χέρια των γονέων βρέθηκε μια συνομιλία της καθηγήτριας με «φίλους» της, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η εν λόγω εκπαιδευτικός, που είναι καθηγήτρια Γαλλικών αλλά διδάσκει παράλληλα και το μάθημα της Ιστορίας στο Σχολείο, έχει αναρτήσει μια σειρά από «λάθη» μαθητών πάνω σε ιστορικά θέματα. Και παρ’ όλο που σε ορισμένα σημεία τα «λάθη» φαίνεται σα να ανήκουν στα γνωστά «αστεία» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Καλλιόπη Βουράνη, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης του Γυμνασίου της Άγρας υποστηρίζουν πως σε αυτά είδαν δικά τους λάθη σε πρόσφατο διαγώνισμα της Ιστορίας.

«Μη μου πεις ότι αυτά είναι από την πρώτη σου επαφή με την Ιστορία;», είναι ερώτηση που έχει ανέβει από «φίλο» της καθηγήτριας στην ιστοσελίδα. «Μα ναι!!! Φρέσκες απαντήσεις! Έχω κι άλλες…», απαντά η τελευταία. «Μια χαρά περνάς με το νέο σου μάθημα», συνεχίζει άλλο σχόλιο, για να πάρει την απάντηση: «Θα πάψω να κουρεύομαι σε λίγο, διότι θα έχω καραφλιάσει!»

«Θέλουμε να φύγει!»
«Τα παιδιά επιμένουν πως πρόκειται για δημοσιοποίηση δικών τους λαθών, καθώς και πως η ίδια η καθηγήτρια, που αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θέματος από πλευράς μας στη διεύθυνση του Σχολείου και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πήγε στην τελευταία για να παραπονεθεί, τα απειλεί τώρα και τα κατηγορεί ότι τα έχουν βγάλει όλα από το μυαλό τους», αναφέρει η κ. Βουράνη.

Η ίδια υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός διδάσκει από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σχολείο, χωρίς ωστόσο να έχει προκληθεί ιδιαίτερο πρόβλημα. «Φέτος τα παιδιά μας παραπονιούνται συνεχώς πως τους μιλάει πολύ άσχημα και τα προσβάλλει, και για το λόγο αυτό, θεωρώντας πως δεν ακολουθεί σωστές εκπαιδευτικές μεθόδους, θέλουμε να απομακρυνθεί από το Σχολείο μας», σημειώνει. «Παρά τις διαμαρτυρίες μας, δεν έχουμε ακόμη καμμία απάντηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σήμερα πρόκειται να ζητήσουμε συνάντηση με τον προϊστάμενο, κ. Κοντάρα, για να διαμαρτυρηθούμε και από κοντά.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω περιστατικά επιβεβαιώνει και η διεύθυνση του Σχολείου, που υπέβαλε εδώ και μέρες σχετικό αίτημα στη Δευτεροβάθμια.

Από πλευράς του, ο προϊστάμενος της τελευταίας, Βασίλης Κοντάρας, αναφέρει: «Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα των γονέων, αφού μια άπειρη καθηγήτρια έκανε μια ενέργεια που θεωρούσε ότι είναι επιτρεπτή και χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας. Εμείς της ζητήσαμε να κατεβάσει όσα ανέβασε και το κατάλαβε, κι ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην επαναληφθεί το ίδιο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey