Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά οι εκλογές των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σε τέσσερις μέρες…

30/10/2012 - 13:54

Ούτε και χτες πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού φοιτητές, καθηγητές κι εργαζόμενοι στο ίδρυμα δεν επέτρεψαν στην εφορευτική επιτροπή ή στους εκλογείς να μπουν στο κτήριο της Διοίκησης.

Ούτε και χτες πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού φοιτητές, καθηγητές κι εργαζόμενοι στο ίδρυμα δεν επέτρεψαν στην εφορευτική επιτροπή ή στους εκλογείς να μπουν στο κτήριο της Διοίκησης. Με απόφαση πρυτανικής αρχής κι εφορευτικής επιτροπής, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τελικά με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Περίπου 150 φοιτητές, καθηγητές κι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χτες το πρωί έξω από το κτήριο της Διοίκησης, το οποίο και είχαν αποκλείσει δηλώνοντας ενάντιοι στη θέσπιση Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, η εκλογική διαδικασία τελικά ακυρώθηκε, με σχετική ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής γύρω στις 10 το πρωί που εξηγούσε ότι το ίδιο ίσχυσε και σε όλα τα νησιά όπου λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Μέσα σε ένα εξαιρετικά ήρεμο κλίμα και χωρίς τη δημιουργία εντάσεων, δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά οι εκλογές σε κανένα νησί κι έτσι, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η διαδικασία, η ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία», δήλωσε χτες στο «Ε» ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, Νίκος Σουλακέλλης.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία
Έτσι, παρά τις χτεσινές εκκλήσεις των διαδηλωτών προς την πρυτανική αρχή να μην προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκλογών με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής και της εφορευτικής επιτροπής (από την οποία απουσίαζε χτες η αντιπρύτανις Αγγελική Δημητρακοπούλου), θα ισχύσει και για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αυτό που έχει ήδη ισχύσει για πολλά ΑΕΙ της χώρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, το εκλογικό σώμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλείται να ψηφίσει τα οκτώ εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης με ηλεκτρονική ψήφο, μέσω του συστήματος «Ζευς».

Την ψηφοφορία θα παρακολουθεί η εφορευτική επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκειά της, φέροντας ταυτόχρονα την ευθύνη για την ορθή διαχείριση και αποθήκευση των κωδικών της. Ενστάσεις είναι δυνατό να υποβληθούν μετά τη δημοσίευση του πρακτικού εκλογής.

Τα τελικά αποτελέσματα θα εξαχθούν από το «Ζευς», ενώ έχει καταστεί σαφές ότι οι διαχειριστές του συστήματος δεν μπορούν επ’ ουδενί να παραβιάσουν την ανωνυμία της ψήφου, αφού τα ψηφοδέλτια κρυπτογραφούνται με τους κωδικούς ψηφοφορίας όλων των μελών της εφορευτικής επιτροπής, στον υπολογιστή του ψηφοφόρου.

Οι υποψήφιοι καθηγητές
Θυμίζουμε ότι συνολικά 13 καθηγητές των τμημάτων των νησιών όπου λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουν υποβάλει την υποψηφιότητά τους για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, με τους τέσσερις από αυτούς να ανήκουν σε τμήματα της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους Βασίλειο Ζερβάκη, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Περιβάλλοντος (Μυτιλήνη), Νικόλαο Ζούρο, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Μυτιλήνη), Πέτρο Καβάσαλη, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Χίος), Ιωάννη Καρκαξή, καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Χίος), Δημήτριο Κωνσταντινίδη, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Σάμος), Μαρία Λεκάκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Χίος), Μανούσο Μαραγκουδάκη, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Μυτιλήνη), Ευαγγελία Μήτρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών (Σάμος), Φιλήμονα Μπαντιμαρούδη, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Μυτιλήνη), Ιωάννη Σακκά, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ρόδος), Αριστείδη Σάμιτα, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Χίος), Αλιβίζο Σοφό, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ρόδος), και Γεώργιο Τσιρτσή, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Περιβάλλοντος (Μυτιλήνη).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey