Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου προς Βασίλη Κοντάρα:

«Είναι πολλά τα κενά, κύριε Προϊστάμενε…»

24/10/2012 - 15:20

Την ύπαρξη πολλών κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Λέσβου, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου σε κείμενό της.

Την ύπαρξη πολλών κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Λέσβου, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου σε κείμενό της. Από πλευράς του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Βασίλης Κοντάρας, κάνει έκκληση για κλίμα συνεργασίας όσων εμπλέκονται στον τομέα της Εκπαίδευσης, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης, το πρόβλημα εντοπίζεται ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, ενώ ακόμη και σε πολλά γενικά λύκεια δε γίνονται βασικά μαθήματα Κατευθύνσεων. Η Αγωνιστική Παρέμβαση επικαλείται συνεντεύξεις του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Βασίλη Κοντάρα, στις οποίες ο ίδιος έχει «δικαιολογήσει» την ύπαρξη των κενών με την άρνηση των αναπληρωτών να αναλάβουν υπηρεσία.

«Είναι μια διαπίστωση απαράδεκτη, αφού, από τη μια αποκρύπτει τον πραγματικό λόγο υποστελέχωσης των σχολείων, που είναι το πάγωμα των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, και από την άλλη δείχνει να αδιαφορεί για τους λόγους που πολλοί αναπληρωτές αρνούνται το διορισμό τους και που δεν είναι άλλος από τη συρρίκνωση των μισθών τους και από την απουσία προοπτικής μόνιμου διορισμού στην Εκπαίδευση», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, κάνοντας παράλληλα λόγο για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία ή σε άλλο καθεστώς, εκτός των σχολικών αιθουσών.

«Όλη αυτή η διαδικασία, βέβαια, τελικά αποβαίνει εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών», προσθέτει η Αγωνιστική Παρέμβαση. «Τα εκατοντάδες κενά που οφείλονται στις πολιτικές του Υπουργείου “Παιδείας”, ποιος θα τα αναπληρώσει, κ. Προϊστάμενε;»

… και η απάντηση Κοντάρα
Μιλώντας χτες στο «Ε», ο Βασίλης Κοντάρας εξέφρασε τη λύπη του για το πώς αντιμετωπίζονται οι δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» κι «επιλεκτική αναδημοσίευση» των λεγόμενών του.

«Δεν είπα ποτέ ότι τα κενά οφείλονται μόνο στο ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν έρχονται στο νησί. Είναι κι αυτό, είναι φυσικά και το ότι οι πιστώσεις ήταν φέτος λιγότερες από τα κενά», τονίζει. «Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην Εκπαίδευση στενοχωριόμαστε με την κατάσταση που επικρατεί και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, θα ήταν το να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Χρειαζόμαστε κοινή συνισταμένη. Φυσικά και θα διεκδικήσουμε τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται η περιφέρεια του νησιού, ενώ στα ΕΠΑΛ, που αντιμετωπίζουν όντως πρόβλημα κενών (και στα οποία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι μαθητές επέλεγαν Κατευθύνσεις), δεν πρόκειται να καταργηθούν ολιγάριθμα τμήματα ή ακόμη και τμήματα με ένα μαθητή, ώστε να μην κόψουμε από κανέναν το δικαίωμα στη μόρφωση.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey