Ξεκίνησε στη Λήμνο ο κύκλος διαλέξεων για τα τρόφιμα και τη διατροφή

Κάθε Τετάρτη… πάμε Πανεπιστήμιο

16/10/2012 - 19:55

Μεγάλη επιτυχία είχαν από το ξεκίνημά τους οι διαλέξεις που διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Μύρινα. Κάθε Τετάρτη, οι φοιτητές του Τμήματος καθώς και οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του νησιού, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις που δίνουν καταξιωμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής.

Μεγάλη επιτυχία είχαν από το ξεκίνημά τους οι διαλέξεις που διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Μύρινα. Κάθε Τετάρτη, οι φοιτητές του Τμήματος καθώς και οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του νησιού, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις που δίνουν καταξιωμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή του Τμήματος, Δημήτρη Σκάλκο, «υπήρξε και φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επιστήμονες και επιχειρηματίες πολύ γνωστών επιχειρήσεων, που θα έρθουν στη Λήμνο για να μιλήσουν στους φοιτητές μας και τους επιχειρηματίες του νησιού».

Η πρώτη διάλεξη δόθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου με ομιλητή το δρα. Πέτρο Ανδρουλάκη, γεωπόνο, ζωοτέχνη-κτηνίατρο, υγιεινολόγο, τεχνολόγο τροφίμων και ιδιοκτήτη των εργαστηρίων «Ανδρουλάκης και Σία», με θέμα «Μύθοι σχετικοί με την τεχνολογία τροφίμων και τη διατροφή που ο επιστήμονας του κλάδου έχει μάθει από το σπίτι του και πρέπει να αποβάλει».

Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, όπου ομιλητής στη διάλεξη θα είναι ο Γιώργος Μαντζώρος, γεωπόνος, τεχνολόγος τροφίμων, διευθυντής Παραγωγής της Βιομηχανίας Αρτοζαχαροπλαστικής «Στεργίου Ο.Ε.», με θέμα: «Ο ρόλος του επιστήμονα τροφίμων στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων».

Ένα εξάμηνο...
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες διαλέξεις:

- Στις 24 Οκτωβρίου ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Αγγελής, καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων, διευθυντής ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Αιγαίου: Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Προοπτικές».

- Στις 31 Οκτωβρίου θα μιλήσει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε., με θέμα: «Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά: αλήθειες και μύθοι, εφαρμογές, αγορές».

- Στις 7 Νοεμβρίου ομιλητής θα είναι ο Αναγνώστης Τσουκαλάς, διευθυντής Νέας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Apivita S.A., με θέμα: «Από τη γη στον άνθρωπο με αγάπη: η ανεκτίμητη αξία της φύσης και οι αξίες των ανθρώπων κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα».

- Στις 14 Νοεμβρίου διάλεξη θα δώσει ο Πέτρος Σεπετάς, ιδιοκτήτης της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων «Βίκος Α.Ε.», με θέμα «Βίκος: Όραμα, στρατηγική και μέλλον».

- Στις 21 Νοεμβρίου ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Μάης, διευθυντής Παραγωγής Σαλατών και Dressings «Κάλας Α.Ε.», με θέμα: «Η γνώση της Επιστήμης Τροφίμων ως αντίδοτο στη βελτίωση του κόστους παραγωγής».

- Στις 28 Νοεμβρίου ομιλητής θα είναι ο Μάκης Γιαννόπουλος MSc, MBA, διευθυντής Παραγωγής στην εξαγωγική επιχείρηση τυποποιημένων προϊόντων ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε., με θέμα: «Lean Thinking: μπορεί ένα ιαπωνικό μυστικό να δημιουργήσει ευημερία στην επιχείρηση;».

- Στις 5 Δεκεμβρίου, ομιλητής θα είναι ο Διονύσης Διονυσόπουλος, από το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.», με θέμα: «Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στο οργανωμένο λιανεμπόριο»

- Στις 9 Ιανουαρίου θα γίνει η τελευταίο ομιλία, από το Γιώργο Τριανταφυλλίδη, χημικό MSc στην Επιστήμη Τροφίμων, διευθυντή Διαχείρισης Ποιότητας «Μεβγάλ Α.Ε.», με θέμα: «Τεχνολογίες αιχμής στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey