Απόφαση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου για λήξη της απεργίας διαρκείας, αλλά συμμετοχή στη γενική απεργία

«Πήραμε αυτά που θέλαμε!»

16/10/2012 - 16:00

Με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης, αλλά και απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 24 και 29 Οκτωβρίου, ημέρες διεξαγωγής της διαδικασίας εκλογών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις οι καθηγητές ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης, αλλά και απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 24 και 29 Οκτωβρίου, ημέρες διεξαγωγής της διαδικασίας εκλογών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις οι καθηγητές ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, η τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να λήξει η απεργία διαρκείας, αφού οι καθηγητές του Πανεπιστημίου θεωρούν πως η κινητοποίησή τους έφερε το ποθητό αποτέλεσμα: την έγκριση πιστώσεων για τη σύναψη συμβάσεων με συναδέλφους τους.

Το τελευταίο τόνισε χτες, μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ, Στράτος Γεωργούλας. «Πήραμε αυτά που θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην έγκριση των 45,5 πιστώσεων έκτακτου διδακτικού προσωπικού με βάση το Π.Δ. 407/80, που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. «Ήταν η πρώτη απεργία μας με επιτυχία, παρ’ όλο που δε συνοδεύτηκε και από καταλήψεις τμημάτων.»

Με χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου, γίνεται αναφορά και στις υπόλοιπες δράσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα, με πρωτοβουλία τόσο του ίδιου, όσο και άλλων κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ιδρύματος και συγκεκριμένα τις ανοιχτές συνελεύσεις, τις ενημερώσεις που έγιναν σε βουλευτές και είχαν ως αποτέλεσμα την υποβολή ερωτήσεων εκ μέρους των τελευταίων προς το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τις συνεντεύξεις που δόθηκαν σε τοπικά και εθνικά Μ.Μ.Ε..

«Ενωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, νικήσαμε, συνεχίζουμε!», δηλώνει ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ, επιμένοντας στην αντίθεσή του στο σχέδιο «Αθηνά», στη μη εφαρμογή και στην κατάργηση της νομοθεσίας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και στη μη νομιμοποίηση των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τις οποίες και καλούν τους καθηγητές να μην υποβάλουν υποψηφιότητα.

Οι επόμενες δράσεις
Στο πλαίσιο της αγωνιστικής κινητοποίησής τους, τα Μέλη ΔΕΠ πρόκειται να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, αλλά και σε όσες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προκηρυχθούν κατά τις ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των νέων μέτρων από το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, προκηρύσσουν ήδη από τώρα απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωση των εκλογών ανάδειξης Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Απεργία που θα πραγματοποιηθεί τόσο στις 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία που έχουν οριστεί οι εκλογές, όσο και στις 29 του μήνα, οπότε κι έχει οριστεί επαναληπτική διαδικασία στην περίπτωση που η πρώτη ημερομηνία δε φέρει αποτέλεσμα.

Ο Σύλλογος πρόκειται να συντονιστεί με τους υπόλοιπους συλλόγους ΔΕΠ ως προς την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς και συνολικά με το εργατικό κίνημα, ενώ δηλώνει πως στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά και τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στα ενδεχόμενα απολύσεων και τις μισθολογικές μειώσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey