Διάκριση του Λημνιού φοιτητή Κώστα Τσουβαλά, σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό

3ο βραβείο… πανεπιστημιακού επιπέδου

10/10/2012 - 15:47

Το 3ο βραβείο απέσπασε, μαζί με άλλους συνομήλικούς του, σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για φοιτητές που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Βουλγαρία, ο λημνιακής καταγωγής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Το 3ο βραβείο απέσπασε, μαζί με άλλους συνομήλικούς του, σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για φοιτητές που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Βουλγαρία, ο λημνιακής καταγωγής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Είχαμε γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Τσουβαλά όσο ήταν μαθητής γυμνασίου και στη συνέχεια μαθητής τού ΓΕΛ Μύρινας, οπότε και είχε λάβει μέρος στους διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» που διοργάνωνε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, καταφέρνοντας να διακριθεί. Με τις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, κατάφερε να περάσει με βαθμό 18,42 στο τμήμα της επιλογής του, που ήταν το Μαθηματικό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, με το πρώτο έτος σπουδών του να έχει ήδη περάσει, ο 19χρονος Λημνιός αποφάσισε να πάρει μέρος μέσω του Τμήματός του, μαζί με μια ομάδα πέντε συμφοιτητών του, σε ένα Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπλαγκόεντργκαντ της Βουλγαρίας. Πάνω από 300 φοιτητές απ’ όλον τον κόσμο συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και κλήθηκαν να απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά σε 10 συνολικά θέματα, μέσα σε δύο μέρες.

Ο Διαγωνισμός διήρκεσε συνολικά από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Κωνσταντίνος Τουβαλάς ήταν μεταξύ των 70 περίπου νέων που πήραν το 3ο βραβείο.

«Διαγωνίστηκαν φοιτητές από πολλές χώρες, από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, αλλά και εκτός Ευρώπης», είπε ο ίδιος στο «Ε». «Τα θέματα ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου, υπήρχαν και πράγματα που δεν είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, αλλά μας είχε γίνει προετοιμασία από τη Σχολή. Γενικά, για μένα η συμμετοχή μου στο Διαγωνισμό ήταν μια καλή εμπειρία και είμαι χαρούμενος που διακρίθηκα κάνοντας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, ό,τι καλύτερο μπορούσα.»

Μπαίνοντας πλέον στο δεύτερο έτος των σπουδών του, ο Κωνσταντίνος δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη Σχολή που διάλεξε. Και επιφυλάσσεται για μελλοντικές συμμετοχές του σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, εφόσον νιώθει αρκετά έτοιμος γι’ αυτούς.


Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Αρχίζει ο 73ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός

Ξεκίνησαν, ήδη από το μήνα που μας πέρασε, τα μαθήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή των μαθητών στον 73ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του Διαγωνισμού, με την επωνυμία «Θαλής», στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων του λυκείου, καθώς και της Β΄ και Γ΄ τάξης του γυμνασίου.

Στόχος του Διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΜΕ, είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων διεθνών μαθηματικών διαγωνισμών.

Ο «Θαλής», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη φάση, με θέματα διαφορετικά για κάθε τάξη που αφορά. Θα ακολουθήσουν οι φάσεις «Ευκλείδης» (12 Ιανουαρίου) και «Αρχιμήδης» (23 Φεβρουαρίου), στους οποίους θα μπορούν να λάβουν μέρος κάθε φορά όσοι θα έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία πάνω από τη βάση στην προηγούμενη φάση. Ειδικά ο «Αρχιμήδης», χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, Νέων και Μεγάλων, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου αντίστοιχα.

Τέλος, αρχές Απριλίου διενεργείται ο Προκριματικός Διαγωνισμός, για τους επιτυχόντες του «Αρχιμήδη», επίσης χωρισμένος στις δύο παραπάνω κατηγορίες και με σκοπό την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα τής ΕΜΕ, www.http://www.hms.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey