Βραβείο για πρωτοπόρα προϊόντα

Και κράκερ χωρίς γλουτένη και αντιοξειδωτικό ρόφημα

14/09/2012 - 15:54

Τo κράκερ χωρίς γλουτένη και το αντιοξειδωτικό ρόφημα είναι δύο προϊόντα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, που απέσπασαν το 3ο Βραβείο του διαγωνισμού που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Τo κράκερ χωρίς γλουτένη και το αντιοξειδωτικό ρόφημα είναι δύο προϊόντα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, που απέσπασαν το 3ο Βραβείο του διαγωνισμού που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.). Ο λόγος για τον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό δημιουργίας νέων, καινοτόμων τροφίμων «Ecotrophelia», που διοργανώνει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.). Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό Τμήμα συμμετείχε και διακρίθηκε για δεύτερη χρονιά.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις ομάδες φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με αντίστοιχες συνεργαζόμενες εταιρείες, παράγοντας τρία διαφορετικά, νέα, καινοτόμα διατροφικά προϊόντα, στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης και κατακτώντας την τρίτη θέση.

Οι δυο ομάδες φοιτητών που διακρίθηκαν, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Πάρι Τσάρτα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιου Σκορδά, των καθηγητών τους και μελών τού Σ.Ε.Β.Τ., παρέλαβαν την τιμητική διάκριση από τον κ. Rossi, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του διαγωνισμού, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθειά τους. «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται έναυσμα για περισσότερες νέες και καινοτόμες ιδέες», τόνισε ο υπεύθυνος της Πρακτικής τού Τ.Ε.Τ.Δ. και συντονιστής των έργων, επίκουρος καθηγητής Δημ. Σκάλκος.

Ας σημειωθεί ότι το Τμήμα είχε αποσπάσει πέρυσι το 2ο Βραβείο, με άλλο ένα καινοτόμο προϊόν, που ήταν ο χαλβάς για διαβητικούς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey