Κενά σε ειδικότητες και δασκάλους, χωρίς νηπιαγωγό το Σίγρι

«Μαγκωμένη» αρχή

12/09/2012 - 16:00

Με τις τοποθετήσεις που έγιναν τη Δευτέρα απ’ το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ), τακτοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αφορούσαν στη στελέχωση των νηπιαγωγείων, αφού πλην του Νηπιαγωγείου Σιγρίου, όλα τα υπόλοιπα της Λέσβου θα έχουν τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό.

Με τις τοποθετήσεις που έγιναν τη Δευτέρα απ’ το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ), τακτοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αφορούσαν στη στελέχωση των νηπιαγωγείων, αφού πλην του Νηπιαγωγείου Σιγρίου, όλα τα υπόλοιπα της Λέσβου θα έχουν τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό. Απ’ τις ίδιες τοποθετήσεις προκύπτουν 15 κενά σε δασκάλους, τα οποία και αναμένεται να καλυφθούν τις επόμενες μέρες, με τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Το βασικότερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, εντοπίζεται στις ειδικότητες (Ξένες Γλώσσες, Θεατρική Αγωγή, Καλλιτεχνικά κ.ά.), αφού ακόμη υπάρχουν αρκετά κενά.

Εξ ίσου προβληματίζει τις σχολικές κοινότητες το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκινούν χωρίς χρήματα στη διάθεσή τους, ό,τι θα τους επέτρεπε δηλαδή να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους χωρίς να χρειαστεί να επιβαρύνουν τις οικογένειες των μαθητών.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Παναγιώτης Ζαφειρίου, οι πιστώσεις που τώρα εγκρίθηκε να διατεθούν στα σχολεία, προορίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους για τη θέρμανση. Οπότε, δε θα υπάρξει, τουλάχιστον άμεσα, ενίσχυση των σχολείων για γραφικά, αναλώσιμα κ.λπ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey