Οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής ρώτησαν τους ντόπιους

Τι φταίει για τις πλημμύρες...

08/09/2012 - 14:23

Με αντικείμενο τις πιθανές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για να αποτραπεί το φαινόμενο των πλημμυρών στην περιοχή της Καλλονής, πραγματοποίησαν έρευνα οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής, στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητικές Εργασίες

Με αντικείμενο τις πιθανές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για να αποτραπεί το φαινόμενο των πλημμυρών στην περιοχή της Καλλονής, πραγματοποίησαν έρευνα οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής, στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητικές Εργασίες. Ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τις αρχές του νησιού, καθώς οι καταστροφές που πλήττουν ειδικότερα τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, είναι τεράστιες. Οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής, μαζί με τον καθηγητή τους Αριστοτέλη Μαβίδη, θέλησαν με την έρευνά τους να συμβάλουν στο διάλογο και στη συντομότερη επίλυση ενός μεγάλου ζητήματος.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε δείγμα 158 κατοίκων της περιοχής, με τυχαία δειγματοληψία, οι οποίοι απάντησαν γραπτώς σε τέσσερις ερωτήσεις.

Από τα αποτέλεσμα προέκυψε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων θεωρεί ότι η κύρια αιτία της πρόκλησης της πλημμύρας ήταν η ελλιπής πρόληψη και ο μη καθαρισμός του ποταμού, ενώ θεωρούν πως το «άνοιγμα του ποταμού» θα ήταν η πιο αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα. Παράλληλα, η πλειοψηφία των κατοίκων στην τρίτη ερώτηση πιστεύει πως το άνοιγμα του ποταμού Αχερώνα θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο μιας πλημμύρας, ενώ ερωτώμενοι για τα μειονεκτήματα της παραπάνω λύσης, οι περισσότεροι κάτοικοι έγραψαν πως αυτά θα είναι το πρόβλημα της έλλειψης συμπληρωματικών έργων, όπως περιφερειακός δρόμος, πάρκινγκ και πεζοδρόμια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey