Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη μεταστέγαση του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Ετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά

05/09/2012 - 15:36

Όλα είναι έτοιμα για τη μεταστέγαση των μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων της Μύρινας, του 2ου και του 3ου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεταστέγαση των μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων της Μύρινας, του 2ου και του 3ου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής.

Μετά από «αγώνα δρόμου» για τη διαμόρφωση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Χριστοδουλίδειου Ιδρύματος, που παραχωρήθηκε στο Δήμο Λήμνου, τοποθετήθηκαν οι 12 προκάτ αίθουσες, στις οποίες αυτές τις μέρες μπαίνουν τα θρανία και διαμορφώνονται εσωτερικά, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Εκεί θα στεγαστούν 240 περίπου μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταστέγασης και των άλλων 180 περίπου μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο της Μύρινας έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την υποδοχή των τεσσάρων τάξεων της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού, με διαχωρισμό επτά αιθουσών, διαμόρφωση του αύλειου χώρου, ενώ κατασκευάστηκαν και νέες τουαλέτες. Οι δύο πρώτες τάξεις θα στεγαστούν στο πρώην 3ο Νηπιαγωγείο, στη Λεωφόρου Δημοκρατίας.

«Καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στο θέμα σχολικής στέγης, που ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο για το Δήμο, ιδιαίτερα για την πόλη της Μύρινας. Με μεγάλη προσπάθεια, με το προσωπικό του Δήμου και λίγα έξοδα, καταφέραμε σε λίγες μέρες και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να διαμορφώσουμε κατάλληλους χώρους για τα παιδιά, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λήμνου, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Αυτές οι δύο μετεγκαταστάσεις έγιναν λόγω της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας, καθώς και των επισκευαστικών εργασιών, της κατασκευής νέας πτέρυγας και του εκσυγχρονισμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

«Ομαλή διαδικασία…»
Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής ήταν η ομαλή διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλων αιθουσών για τη στέγαση των μαθητών των δύο Σχολείων. Τα έργα κατασκευής των δύο Σχολείων εξελίσσονται ομαλά και με γοργούς ρυθμούς, ενώ ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε στο «Ε»: «Όταν ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας, τότε οι αίθουσες προκάτ θα ξηλωθούν και θα μετατρέψουμε το χώρο σε πάρκο. Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει καμμία ταλαιπωρία των μαθητών. Τα νέα σχολεία θα κατασκευαστούν και η Μύρινα θα αποκτήσει δύο υπερσύχρονα εκπαιδευτήρια, δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα στο χώρο της εκπαίδευσης.»

Το έργο κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Από χθες, έγιναν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και έτσι η οδός Πόντου, από το συνεργείο Κ. Κληρονόμου, και στη συνέχεια το κάθετο τμήμα της οδού Ν. Γαροφαλλίδη έως το περίπτερο, οι δύο δηλαδή παράπλευρες οδοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Μύρινα, θα παραμείνουν κλειστές λόγω εκτέλεσης των εργασιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey