Μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου που πέρασαν με πολύ καλή σειρά σε σχολές και τμήματα

Τρεις οι «πρωτιές»

29/08/2012 - 15:44

Συνολικά τρεις μαθητές της Λέσβου πέρασαν φέτος πρώτοι σε τμήματα ΑΕΙ της χώρας. Πρόκειται για το Νικόλαο Μυρογιάννη - Κούκο, τη Νικολέτα Μαραμπούτη και την Πελαγία Μακρέλλη, που εισάγονται αντίστοιχα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.

Συνολικά τρεις μαθητές της Λέσβου πέρασαν φέτος πρώτοι σε τμήματα ΑΕΙ της χώρας. Πρόκειται για το Νικόλαο Μυρογιάννη - Κούκο, τη Νικολέτα Μαραμπούτη και την Πελαγία Μακρέλλη, που εισάγονται αντίστοιχα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Εκτός από αυτούς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου ανακοίνωσε χτες άλλους 13 μαθητές και μαθήτριες σχολείων του νησιού που εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση με πολύ καλή σειρά.

«Δεν το περίμενα καθόλου», μας έλεγε χτες η Πελαγία Μακρέλλη, από το ΓΕΛ Καλλονής, που ήρθε πρώτη στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Είχα αμφιβολίες όπως όλοι για την επιτυχία μου και το ότι πέρασα πρώτη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.»

Η 18χρονη μαθήτρια δεν παρακολούθησε καθόλου μαθήματα σε φροντιστήριο. Αντίθετα, είπε ότι θα προσπαθήσει μόνη της, θέλοντας να πετύχει με την αξία της. Κι επιβραβεύτηκε περνώντας στην πρώτη της επιλογή, που συνδυαζόταν και με την επιθυμία τού να παραμείνει στο νησί της.

«Ήθελα να μείνω στο νησί, τόσο γιατί θα είναι πιο οικονομικά, όσο και επειδή έτσι θα είμαι κοντά στην οικογένειά μου», ανέφερε η ίδια. «Όταν το έψαξα, είδα πως με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο Τμήμα και το αντικείμενό του, κι έτσι συνδυάστηκαν όλα. Δεν ξέρω αν θα μετακομίσω στη Μυτιλήνη. Αν μπορώ να τα βολέψω με τη συγκοινωνία και να μετακινούμαι, ίσως μείνω στην Καλλονή.»

Οι στόχοι της, ωστόσο, δε σταματούν εδώ. Αυτό που θέλει στην πραγματικότητα να σπουδάσει, είναι Ψυχολογία. «Φέτος, λόγω και των οικονομικών, αυτό δεν ήταν δυνατό», προσθέτει η Πελαγία. «Μετά το πτυχίο μου στα ανθρωπιστικά, θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου σε κάποιο τμήμα Ψυχολογίας. Έχω μια μικρότερη αδελφή που σε τέσσερα χρόνια τελειώνει το σχολείο κι ελπίζω πως θα μπορέσουμε να φύγουμε μαζί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή το εξωτερικό.»

Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα
Πρώτη στη δεύτερη επιλογή της, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, πέρασε και η Νικολέτα Μαραμπούτη, από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. Στην ουσία, ωστόσο, πέρασε στη σχολή που αποτελούσε το όνειρό της, αφού το μόνο που την έκανε να δηλώσει πρώτη την Ψυχολογία, ήταν η μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών στο Δημόσιο.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη», λέει η ίδια. «Κουράστηκα πολύ όλη τη χρονιά και τώρα, κι εγώ και οι γονείς μου, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είχα δηλώσει πρώτη την Ψυχολογία, αλλά οι βάσεις ανέβηκαν και δεν τα κατάφερα. Όλο το χειμώνα όμως έλεγα πως ήθελα Παιδαγωγικό και η Ψυχολογία προέκυψε πιο μετά, επειδή λέγανε πως δε θα υπάρχουν διορισμοί. Έτσι, κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.»

Με το Νικόλαο Μυρογιάννη - Κούκο δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε χτες το μεσημέρι.

Οι υπόλοιποι 13
Πέρα από τους παραπάνω τρεις «πρώτους» του νησιού, άλλοι 13 μαθητές και μαθήτριες εισάγονται με πολύ καλή σειρά στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πρόκειται για τους: Ευστράτιο Τριανταφύλλου από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που περνά 2ος στη Σχολή Διοικητικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Μαρία Τσαμουρά από το ΓΕΛ Πλωμαρίου που εισάγεται 3η στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Κρήτης, Μαρία Καμάτσου από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 3η στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Κρήτης, Ευδοκία Κουρσουμπά από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 3η στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιγαίου, Μαρία - Αναστασία Τρούμπη από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 4η στο Τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Καβαλίκα από το ΓΕΛ Πολιχνίτου που εισάγεται 5η στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, Ευαγγελία Κουρκούρη από το ΓΕΛ Γέρας που εισάγεται 6η στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δανάη Ωραιοπούλου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 7η στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας Αθήνας, Αύρα Μολυβιάτη από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 7η στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, Νικόλα Ιατρού από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 8ος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιγαίου, Ραφαηλία - Δροσούλα Κοντοκώστα από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 8η στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθηνών, τη Δήμητρα Πιττού τού ΓΕΛ Παμφίλων που εισάγεται 9η στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Θεσσαλονίκης και τον Παναγιώτη Καρυτσιάνο από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που εισάγεται 10ος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Παντείου Αθήνας.

Σημειώνεται πως η επεξεργασία των πινάκων δεν είχε ολοκληρωθεί χτες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κι έτσι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι μαθητές, στην παραπάνω λίστα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey