Κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων σ’ όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς

Τρίτος Νομός η Λέσβος

07/08/2012 - 15:14

Το γεγονός ότι χάθηκαν θέσεις από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» για δικαιούχους μητέρες κατοίκους της Λέσβου, τονίζει η Κίνηση Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Παιδιών Λέσβου.

Το γεγονός ότι χάθηκαν θέσεις από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» για δικαιούχους μητέρες κατοίκους της Λέσβου, τονίζει η Κίνηση Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Παιδιών Λέσβου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εταιρείας, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ζήτησε 137 θέσεις για επιλέξιμες δομές στους παιδικούς σταθμούς της ευθύνης του, όμως καλύφθηκαν μόνο οι 87, συνεπώς 50 συνολικά θέσεις χάθηκαν. Οι θέσεις των παιδικών σταθμών της Μυτιλήνης καλύφθηκαν όλες.

Όπως τονίζει η Κίνηση Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Παιδιών Λέσβου, τρίτος στην ποσοστιαία αύξηση των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΕΤΤΑΑ ήρθε ο Νομός Λέσβου, όπου παρουσιάστηκε αύξηση αιτήσεων κατά 121,5%. Παράλληλα, οι γονείς ζητούν συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, ώστε να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των σταθμών.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τής ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου με ανακοίνωσή του τόνισε πως το γεγονός της αποδοχής των γονέων να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα παρήγορο, ειδικότερα μετά τις πληροφορίες για περικοπή κατά 30% των επιχορηγήσεων προς τους δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος καλύφθηκε διπλάσιος αριθμός από πέρυσι, ενώ όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό, μετά την οριστική τοποθέτηση των επιλαχόντων το Σεπτέμβριο, οι υπόλοιπες θέσεις θα διατεθούν σε παιδιά που έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν επιλεγεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey