Εγκρίθηκε μια θέση γραμματέα Οργανωτικής Υποστήριξης για το ΚΠΕ Ευεργέτουλα

Έρχεται να τους… λύσει τα χέρια!

19/07/2012 - 16:54

Ένα επιπλέον στέλεχος πρόκειται να αποκτήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, στον Ασώματο.

Ένα επιπλέον στέλεχος πρόκειται να αποκτήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, στον Ασώματο. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ενέκρινε τις προτάσεις για την επιλογή ατόμων οργανωτικής υποστήριξης σε 48 σχετικά κέντρα της χώρας για το Περιβάλλον και την Αειφορία, κι έτσι το ΚΠΕ της Λέσβου θα λειτουργεί με τη βοήθεια μίας γραμματέως, η θητεία της οποίας προβλέπεται να είναι 11μηνη.

Όλη τη φετινή χρονιά, το ΚΠΕ Ευεργέτουλα στελέχωναν έξι εκπαιδευτικοί του νησιού, οι δύο εκ των οποίων έχουν κάνει αυτήν τη στιγμή αίτηση για αλλαγή θέσης. Μαζί με τα δικά τους κενά που αναμένεται να πληρωθούν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και το Κέντρο θα λειτουργήσει και πάλι (έχει μόλις μία εβδομάδα που διέκοψε τη λειτουργία του για το καλοκαίρι), αναμένεται να το στελεχώσει και ένα άτομο για γραμματειακή υποστήριξη.

Η έγκριση αυτή δόθηκε από το Ε.Ι.Ν. στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον» και όπως και οι υπόλοιποι δικαιούχοι που επιλέχθηκαν, έτσι και η γραμματέας του Κέντρου της Λέσβου θα υπογράψει σύμβαση έργου μέχρι και τις 31 Ιουλίου τού 2013 και με συνολικό μισθό 11.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο «Ε» η υπεύθυνη του ΚΠΕ Ευεργέτουλα, Ηλέκτρα Καλδέλλη, η πρόσληψη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Κέντρο.

«Πρόκειται για θέση γραμματέα οργανωτικής υποστήριξης, κάτι που μας είχαν υποσχεθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά που καθυστέρησε σημαντικά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, αφού τώρα δε θα αναλωνόμαστε σε γραφειοκρατικό έργο και θα έχουμε χρόνο για το εκπαιδευτικό. Ουσιαστικά, μας λύνει τα χέρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως μέσω ένταξης στο πρόγραμμα Leader «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013», ο Δήμος Λέσβου πρόκειται να υλοποιήσει για το ΚΠΕ Ευεργέτουλα το έργο προμήθειας υπολογιστών, νέων βιτρινών και οπτικοακουστικών μέσων, ενώ εκκρεμεί ακόμη το θέμα των επεμβάσεων που αναμενόταν να γίνουν στον ξενώνα τού ΚΠΕ, η μελέτη για τον οποίο δεν είχε καταφέρει να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας». Για τις επεμβάσεις αυτές αναζητείται τώρα άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey