Εταιρεία χρωμάτων με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Σπύρου Σούλη, το έβαψε δωρεάν

Άλλαξε όψη το Γυμνάσιο Μύρινας

17/07/2012 - 15:15

Στο δωρεάν χρωματισμό των όψεων του Γυμνασίου της Μύρινας προχώρησε η εταιρεία χρωμάτων Kraft, με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα Σπύρου Σούλη.

Στο δωρεάν χρωματισμό των όψεων του Γυμνασίου της Μύρινας προχώρησε η εταιρεία χρωμάτων Kraft, με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα Σπύρου Σούλη. Ο γνωστός αρχιτέκτονας, ο οποίος έχει εκπομπή σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό για τη διακόσμηση, επικοινώνησε με το Δήμο Λήμνου και του ανέφερε την πρόθεση της εταιρείας να χρωματίσει ένα δημόσιο κτήριο στη Λήμνο. Ο δήμαρχος Λήμνου αποφάσισε το κτήριο αυτό να είναι το ιστορικό Γυμνάσιο της Μύρινας, το οποίο εκτός από εκπαιδευτικούς σκοπούς, χρησιμοποιείται και για πολιτιστική χρήση, καθώς στον αύλειό του χώρο πραγματοποιούνται οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Το προηγούμενο Σάββατο ο αρχιτέκτονας Σπύρος Σούλης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας Kraft παρέδωσαν στη δημοτική αρχή το Γυμνάσιο Μύρινας. Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, τους ευχαρίστησε τόσο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και εκ μέρους του λημνιακού λαού και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την προσφορά τους να προβούν στο δωρεάν χρωματισμό των όψεων του Γυμνασίου της Μύρινας. «Το ιστορικό αυτό κτήριο φέρει μακρά παράδοση προσφορών από ευεργέτες που συνέβαλαν στην ανέγερσή του, στον εξοπλισμό του, αλλά και στη συντήρησή του. Η εταιρεία σας πλέον αποτελεί μέρος αυτής της παράδοσης.

Θεωρούμε ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε πως η επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, μια και είναι ενεργό στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας και στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα κόσμημα στην πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση της Λήμνου», τόνισε ο δήμαρχος.



Και στο εσωτερικό...
Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Χατζηδιαμαντής τόνισε: «Έγινε καταπληκτική δουλειά, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε και σε νέα συνεργασία για την ανακαίνιση του εσωτερικού του κτηρίου.

Δημιουργούμε ένα μαγικό σκηνικό, όπου οι δημότες μας μαζί με τους επισκέπτες θα το απολαύσουν μαζί με τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε γι’ αυτό το καλοκαίρι.»

O Σπύρος Σούλης βρέθηκε από την Παρασκευή 13 Ιουλίου στη Λήμνο, προσκεκλημένος καταστήματος με ειδή χρωματισμού και όχι μόνο. Ο γνωστός αρχιτέκτονας είχε γράψει νωρίτερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Δε σταματάμε να γυρνάμε την Ελλάδα! Σε λίγες ώρες θα βρίσκομαι στη Λήμνο. Θα γνωρίσω τους εθελοντές και θα βοηθήσουμε στην ανακαίνιση του ιστορικού σχολείου. Ανυπομονώ να συναντήσω τα παιδιά του νησιού! Θα “ανεβάζω” φωτογραφίες από την υπέροχη Λήμνο, ώστε να “ταξιδέψετε” και εσείς μαζί μας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!»

Από τη Λήμνο, όσο και από το αποτέλεσμα των εργασιών χρωματισμού, έμεινε ενθουσιασμένος, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό διατηρητέο κτήριο που κατασκευάστηκε γύρω στο 1920 από ευεργέτες του νησιού. Ο Σπύρος Σούλης μαζί με την εταιρεία χρωμάτων υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν στο νησί για να ολοκληρώσουν την εργασία και στο εσωτερικού του κτηρίου, αναλαμβάνοντας την πλήρη ανακαίνισή του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey