Προσωρινή στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Χώρος για προκάτ αίθουσες

13/07/2012 - 15:28

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα το έργο της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στο «Χριστοδουλίδειο» για την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών, στις οποίες θα στεγαστούν προσωρινά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας.

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα το έργο της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στο «Χριστοδουλίδειο» για την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών, στις οποίες θα στεγαστούν προσωρινά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας.

Ας σημειωθεί ότι για την κατασκευή των δύο νέων σχολικών συγκροτημάτων στη Μύρινα, του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στα οποία φιλοξενούνται περίπου 350 παιδιά, η δημοτική αρχή έχει αναλάβει τη μεταστέγαση των δύο σχολείων. Όπως δε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε στο «Ε», «τα έργα εξελίσσονται και προχωράμε για την μετεγκατάσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου στις προκατασκευασμένες αίθουσες.

Ήδη ξεκινήσαμε τη διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάστασή τους και θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά. Όταν ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του νέου σχολείου, τότε οι αίθουσες προκάτ θα ξηλωθούν και θα μετατρέψουμε το χώρο σε πάρκο.».

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί ο χώρος όπου θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Λήμνου, «πρόκειται να κατασκευαστούν δύο υπερσύχρονα εκπαιδευτήρια στη Μύρινα, δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα στο χώρο της εκπαίδευσης».

Τα έργα
Το έργο κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο κτήριο, με 12 αίθουσες διδασκαλίας, 1.800 τ.μ., ενώ θα αξιοποιηθεί και το υπόγειο 437 τ.μ..

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να κατασκευαστούν στο ισόγειο έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών, στον πρώτο όροφο έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα Φυσικοχημείας και αίθουσα Εργαστηρίων, ενώ στο υπόγειο, αποδυτήρια, αποθήκες και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση του αύλειου χώρου με κατασκευή γηπέδου μπάσκετ.

Αλλά και το έργο αναμόρφωσης και κατασκευής νέων αιθουσών θα αλλάξει την εικόνα του 3ου Δημοτικού Σχολείο Μύρινας, «αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτήρια στο Αιγαίο», όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey