«Δεν αποφασίσαμε καμμία βράβευση…»

07/07/2012 - 13:40

Πλήθος δημοσιευμάτων που θέλουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να έχει αποφασίσει την απονομή τιμητικής διάκρισης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνίας (ICICTE 2012) που διοργανώνεται στη Ρόδο, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τοπικής κι εθνικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες.

Πλήθος δημοσιευμάτων που θέλουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να έχει αποφασίσει την απονομή τιμητικής διάκρισης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνίας (ICICTE 2012) που διοργανώνεται στη Ρόδο, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τοπικής κι εθνικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες. Με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ίδρυμα τονίζει πως κανένα συλλογικό όργανό του δεν έχει λάβει κάποια τέτοια απόφαση, επισημαίνοντας πως σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Το Διεθνές Συνέδριο του ICICTE 2012, που τελεί υπό την αιγίδα τής UNESCO Hellas, πραγματοποιείται στη Ρόδο έχοντας ως συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Solent του Σάουθαμπτον της Βρετανίας και το Ινστιτούτο Δικαιοσύνης του British Columbia του Καναδά και θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Rodos Palace».
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε χτες το πρωί για τη συνεισφορά του στον τομέα της προώθησης καινοτόμων και νέων τεχνολογιών στην Παιδεία και το Ψηφιακό Σχολείο, όντας ένας από τους εισηγητές του Συνεδρίου. Σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες, μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτό που παρουσιάζεται ως ο φορέας που αποφάσισε τη συγκεκριμένη τιμητική διάκριση.

Δε γνωρίζουν…
Χτεσινή ανακοίνωση του ιδρύματος, ωστόσο, έρχεται να διαψεύσει τα παραπάνω δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό Δελτίο Τύπου, η πρυτανική αρχή ενημερώνει πως δεν έχει ληφθεί απόφαση εκ των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου για οποιαδήποτε απονομή τιμητικής διάκρισης, τονίζοντας πως και στον ίδιο τον ιστότοπο του Συνεδρίου δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα του ποιος πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία, αν όχι ο μόνος ελληνικός συνδιοργανωτής του Συνεδρίου, που δεν είναι άλλος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Νίκο Σουλακέλλη, η απόφαση αυτή πάρθηκε ενδεχομένως από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, στην οποία συμμετέχουν και μέλη ή τμήμα του ιδρύματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκφράζει το ίδρυμα στο σύνολό του.

Το ότι δεν πρόκειται για απόφαση συλλογικού οργάνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου τονίζει και ο πρύτανης του ιδρύματος, Πάρις Τσάρτας. «Δε γνωρίζουμε για τη βράβευση, παρ’ όλο που ξέρουμε πως έχει δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες», δήλωσε χτες ο τελευταίος. «Από πλευράς μας θεωρήσαμε πως οφείλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοια απόφαση δεν έχει παρθεί από κανένα συλλογικό όργανο. Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε βράβευση, αλλά για τη βράβευση ενός πρώην πρωθυπουργού, η θητεία του οποίου σχετίστηκε και με συγκεκριμένες αποφάσεις για την Εκπαίδευση και δε θα μπορούσε να έχει αποφασιστεί χωρίς επιχειρηματολογία από πλευράς Συγκλήτου, Κοσμητείας κ.λπ..»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey