Οι «πρώτοι των πρώτων» των Πανελλαδικών

Τα «χρυσά» παιδιά της Λέσβου...

29/06/2012 - 15:17

Παρουσιάζουμε σήμερα τα «χρυσά» παιδιά τού 2012, που έχουν εξασφαλισμένη την εισαγωγή τους στην πρώτη τους επιλογή και από εδώ και πέρα μπορούν ήρεμα να περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα, που θα τους ανοίξουν την πόρτα σε όποια σχολή δούλεψαν σκληρά για να μπουν.

Τους περισσότερους τους παρουσιάσαμε αμέσως μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία. Με τη χτεσινή κοινοποίηση των βαθμών πρόσβασης, η κατάταξη των τριών πρώτων μαθητών της Λέσβου ανά Κατεύθυνση αλλάζει. Παρουσιάζουμε, έτσι, σήμερα ξεχωριστά τους εννέα μαθητές του νησιού (τρεις ανά Κατεύθυνση), καθώς και τους τρεις της Λήμνου (έναν ανά Κατεύθυνση) που σημείωσαν τους καλύτερους βαθμούς πρόσβασης μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, τα «χρυσά» παιδιά τού 2012, που έχουν εξασφαλισμένη την εισαγωγή τους στην πρώτη τους επιλογή και από εδώ και πέρα μπορούν ήρεμα να περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα, που θα τους ανοίξουν την πόρτα σε όποια σχολή δούλεψαν σκληρά για να μπουν.

Τεχνολογική Κατεύθυνση

Φώτης Καραμπλιάς, με βαθμό 19,76
5ο Λύκειο Μυτιλήνης

Ο «πρώτος όλων» Μηχανικός
Τα πέντε 20άρια του Φώτη Καραμπλιά στα μαθήματα της Κατεύθυνσής του εκτός των Μαθηματικών Κατεύθυνσης και της Έκθεσης, όχι μόνο του εξασφαλίζουν την εισαγωγή σε μια από τις σχολές που θέλει, αυτές των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή των Μηχανολόγων Μηχανικών της Αθήνας, αλλά τον ανάγουν στο «χρυσό» μαθητή του Νομού, αφού ο 18χρονος έχει πετύχει τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης από όλους τους υποψηφίους.
«Η Φυσική μπορεί να ήταν δύσκολη, αλλά ήταν από τα αγαπημένα μου μαθήματα», λέει ο ίδιος. «Δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, αφού με συστηματικό διάβασμα βγήκε η δουλειά. Μέχρι και τα Χριστούγεννα διάβαζα σχετικά χαλαρά, μέχρι τις 9 το βράδυ και με διαλείμματα, μετά φόρτσαρα λίγο. Εξάλλου και στο σχολείο είχα πολύ καλούς βαθμούς, αν και δεν τους έχω πάρει ακόμη. Το ζητούμενο είναι πως έβγαλα τη δουλειά που ήθελα και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου.»

Χριστόφας Αλβανός, με βαθμό 19,47
ΓΕΛ Πολιχνίτου

Με 20άρια στο Οικονομικό
«Περίμενα ότι θα έχω περάσει το 19, αλλά όχι τόσο πολύ», λέει ο αριστούχος μαθητής του Λυκείου Πολιχνίτου. Με 20άρια σε τέσσερα μαθήματα, μεταξύ των οποίων και η Φυσική και τα Μαθηματικά, ετοιμάζεται τώρα για κάποιο Οικονομικό τμήμα. Όπως λέει, πάντως, δεν έκανε υπερβολές, διάβαζε έξι ώρες την ημέρα και φρόντιζε να χαλαρώνει το βράδυ.

Νικόλαος Αθανασίου, με βαθμό 19,41
4ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μηχανικός ή Μαθηματικός;
Με πολύ διάβασμα και ευσυνειδησία κύλησε η φετινή χρονιά για το Νικόλαο Αθανασίου.
«Μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα που είχα να μελετήσω, εκτός από ένα - δυο που ήταν αποκλειστικά παπαγαλίας», λέει ο ίδιος. «Χρειάστηκε πολύ διάβασμα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο ή να χαλαρώσω, αλλά έτσι είναι αν θέλεις να πετύχεις το στόχο σου. Περίμενα να γράψω καλά, τα λάθη που έκανα ήταν καθαρά από δικό μου σφάλμα και πιο πολύ λόγω άγχους. Τώρα θα επιλέξω μεταξύ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Μηχανολόγων Μηχανικών τού ΕΜΠ. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και το Μαθηματικών.»


Θεωρητική Κατεύθυνση

Στρατής Τριανταφύλλου, με βαθμό 19,51
4ο Λύκειο Μυτιλήνης

Αποφάσισε Οικονομικό
Ο Στρατής Τριανταφύλλου έγραψε 20 στα Λατινικά και την Ιστορία και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για τα όσα κατάφερε.
«Δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά», λέει ο ίδιος. «Σε κάποια μαθήματα, το αποτέλεσμα ήταν και για μένα έκπληξη.»
Αυτό που σκέφτεται αυτήν τη στιγμή, είναι το Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αθήνας. «Ουσιαστικά αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε Οικονομικά και Μουσική», εξηγεί. «Αποφάσισα τελικά να παρακολουθήσω αυτό το Τμήμα και να συνεχίσω παράλληλα και τη Μουσική (πιάνο και σύνθεση) και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, να επιλέξω με τι θα ασχοληθώ. Είναι άλλωστε μια κατεύθυνση που μπορεί να μου εξασφαλίσει μια θέση στην αγορά εργασίας.»

Κόβρα Ελπίδα, με βαθμό 18,88
ΓΕΛ Καλλονής

Πάει για… Νομική
Τόσο καλά δεν περίμενε να τα πάει στις Πανελλαδικές η Ελπίδα Κόβρα από την Καλλονή, που πέρασε μια χρονιά με πολύ διάβασμα, χωρίς να αφήσει όμως και τις βόλτες με τους φίλους της. «Ο στόχος μου στην αρχή ήταν η Φιλολογία, τελικά έγραψα παραπάνω και αποφάσισα να πάω Νομική. Είμαι πολύ ευχαριστημένη», λέει η ίδια.

Σωσσάνα - Ραφαηλία Καβούνη, με βαθμό 18,85
Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Με «άνεση» στην Αγγλική Φιλολογία
Με 19,20 στην Ιστορία Κατεύθυνσης και 19,50 στα Λατινικά, η Σωσσάνα περνάει άνετα στην Αγγλική Φιλολογία της Αθήνας, που όπως λέει προτιμάει από αυτήν της Θεσσαλονίκης.
«Δε δυσκολεύτηκα πάρα πολύ», λέει η ίδια. «Διάβαζα συνέχεια και δεν είχα άγχος, αφού είχε και πολύ καλούς καθηγητές. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά και είμαι πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματά μου!»


Θετική Κατεύθυνση

Σταυρίτσα - Ταξιαρχούλα Βαρβαρά, με βαθμό 19,57
Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Στρατιωτική Ιατρική
Με 20άρια στη Φυσική και τη Χημεία Κατεύθυνσης, η συνολική βαθμολογία της μαθήτριας της επιτρέπει, όπως φαίνεται, την εισαγωγή στη σχολή προτίμησής της, που είναι αυτή της Στρατιωτικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν το περίμενα καθόλου ότι θα πήγαινα τόσο καλά», λέει η ίδια. «Σε ορισμένα μαθήματα αντιμετώπισα δυσκολία, η Φυσική ήταν για μένα η έκπληξη και χάρηκα πολύ, τόσο εγώ, όσο και οι γονείς μου.»

Χριστόφορος Χαματζόλας, με βαθμό 18,75
ΓΕΛ Καλλονής

Ανταμοιβή… η Ιατρική
Η επιτυχία του Χριστόφορου στις πανελλαδικές εξετάσεις οφείλεται, όπως τονίζει ο ίδιος, σε ένα συστηματικό διάβασμα. «Τελικά οι κόποι μου ανταμείφτηκαν», λέει ευχαριστημένος. «Βέβαια, στην προσπάθεια αυτή είχα τη βοήθεια των γονέων μου, οι οποίοι συνεχώς με στηρίζουν. Μάλιστα η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, αφού έδιναν εξετάσεις και τα άλλα δύο αδέλφια μου, η Ελένη και ο Γιάννης, οι οποίοι πήγαν αρκετά καλά.»
Πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό θα είναι η Ιατρική, αφού ελπίζει πως μέσω αυτής θα μπορέσει να βοηθήσει συνανθρώπους του. Σημειώνεται πως ο μαθητής έχει διακριθεί σε όλους τους διαγωνισμούς Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ενώ στην Α΄ λυκείου ήρθε 10ος πανελληνίως στο Διαγωνισμό Φυσικής και πέρυσι συμμετείχε και στη δεύτερη φάση για την Ολυμπιάδα Φυσικής.

Άννα Κουτρουλή, με βαθμό 18,67
ΓΕΛ Καλλονής

Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης
Πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που κατάφερε, είναι η Άννα Κουτρουλή.
«Φέτος η χρονιά ήταν πιο δύσκολη από προηγούμενες. Χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πιέστηκα πάρα πολύ», λέει, κι ετοιμάζεται να δηλώσει πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό της την Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης.


… και της Λήμνου

Γεωργία Μπουλώτη, με βαθμό 18,30 (Θεωρητική Κατεύθυνση)
ΓΕΛ Μύρινας

Μεταξύ τριών τμημάτων
Η κόρη του αντιδημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μπουλώτη, Γεωργία, ήρθε πρώτη σε βαθμούς στο Σχολείο της. «Έφτασα το στόχο μου και πιστεύω να ανταμειφθούν οι κόποι μου», λέει, ενώ ετοιμάζεται για τη Νομική Σχολή ή το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας της Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχει αποκλείσει και την Ψυχολογία.

Θεοχάρης Ζολώτας, με βαθμό 18,15 (Τεχνολογική Κατεύθυνση)
ΓΕΛ Μούδρου

Πάει Πολυτεχνείο
Δυσκολεύτηκε και κόπιασε αρκετά, αλλά ο αγώνας του δικαιώθηκε. Ο Θεοχάρης πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Σχολείο του, έχοντας, όπως λέει ο ίδιος, τη σημαντική βοήθεια των γονιών και των καθηγητών του. Τώρα ετοιμάζεται για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου.

Φοίβος Καλογιάννης, με βαθμό 17,68 (Θετική Κατεύθυνση)
ΓΕΛ Μύρινας

Μένει να αποφασίσει
Ο Φοίβος Καλογιάννης από το Λύκειο της Μύρινας περίμενε πως θα γράψει καλά και δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Χρειάστηκε, βέβαια, να κοπιάσει πολύ, αφού από τη Λήμνο απουσιάζει η οργάνωση των μεγάλων φροντιστηρίων, είχε όμως και τη σημαντική στήριξη των καθηγητών του. Τώρα, μένει να αποφασίσει τη σχολή στην οποία θέλει να σπουδάσει, που όπως φαίνεται θα είναι στο Πολυτεχνείο ή στο Μαθηματικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey