Μια εβδομάδα στις αίθουσες διδασκαλίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Θοδωρή Κόκκορη και το Γιάννη Χαλδέζο των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτωνος»

Οι πιο μικροί «φοιτητές»

20/06/2012 - 14:43

Έχοντας διακριθεί και στην τρίτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτωνος», ο Θοδωρής Κόκκορης και ο Γιάννης Χαλδέζος θα περάσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα στις διδακτικές αίθουσες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου θα παρακολουθήσουν το θερινό camp προετοιμασίας τους για τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής.

Δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτωνος», ο Θοδωρής Κόκκορης και ο Γιάννης Χαλδέζος, ετοιμάζουν τις «βαλίτσες» τους για την Αθήνα. Έχοντας διακριθεί και στην τρίτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, τα δύο παιδιά θα περάσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα στις διδακτικές αίθουσες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου θα παρακολουθήσουν το θερινό camp προετοιμασίας τους για τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Τελειόφοιτοι της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου αντίστοιχα, ο Θοδωρής Κόκκορης και ο Γιάννης Χαλδέζος πέρασαν φέτος επιτυχώς και τις τρεις φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής.

Στα μέσα Απριλίου βρέθηκαν με το δάσκαλό τους Στρατή Πλάτωνα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και καθορίστηκε η συμμετοχή τους στο θερινό camp προετοιμασίας μαθητών για τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής.

«Μια μοναδική ευκαιρία!»
Όλη την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, οι δύο μικροί «πληροφορικάριοι» θα παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα που θα τους παραδίδουν καθηγητές τού ΕΜΠ, μαζί με άλλα οκτώ παιδιά, μαθητές γυμνασίων της χώρας, που στην πλειοψηφία τους θα είναι μεγαλύτερα σε ηλικία. Αυτό είναι άλλωστε που θα καταστήσει μάλλον δύσκολο και το να διακριθούν οι δύο τους μέχρι τη Βαλκανιάδα, αν και αφενός δε φαίνεται να είναι ο πρωταρχικός τους στόχος, αφετέρου τίποτα δεν είναι απίθανο.

«Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία», λέει ο καθηγητής τους Στρατής Πλάτων

«Είναι κάτι για το οποίο τόσο οι γονείς τους, όσο κι εγώ, τους τονίσαμε επανειλημμένα ότι δε θα χρειάζεται να τους απασχολήσει και πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται», είπε στο «Ε» ο κ. Πλάτων. «Είναι και οι δύο τους πολύ καλοί μαθητές, αλλά είχαν λίγο χρόνο να προετοιμαστούν και είναι πολύ μικροί. Από πλευράς μας, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και οι ίδιοι… πετάνε από τη χαρά τους! Μέχρι και την τελευταία στιγμή, μου ζητάνε να τους κάνω μαθήματα για να προετοιμαστούν όσο μπορούν καλύτερα.»

«Νιώθω πολύ χαρούμενος», λέει με τη σειρά του ο Θοδωρής Κόκκορης. «Θεωρώ πως θα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα και πως θα μου προσφέρει γνώσεις που θα αξιοποιήσω τον επόμενο χρόνο.»
Χαρούμενος δηλώνει και ο Γιάννης Χαλδέζος. «Λίγοι μαθητές γυμνασίου έχουν τέτοια ευκαιρία», λέει. «Δε με νοιάζει η Βαλκανιάδα, νιώθω απλώς τυχερός που θα κάνω μάθημα με καθηγητές πανεπιστημίου. Λίγα παιδιά το έχουν καταφέρει και πιστεύω πως οι γνώσεις αυτές θα με βοηθήσουν να προχωρήσω ακόμη πιο πολύ στο αντικείμενο αυτό.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey