Αγανακτισμένοι οι οδηγοί των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, που ακόμη περιμένουν να πληρωθούν για τα σχολικά δρομολόγια

«Σταματάμε οριστικά από Σεπτέμβρη»

25/05/2012 - 14:36

Απηυδισμένοι με το θέμα των χρωστούμενων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη μεταφορά των μαθητών του νησιού είναι οι οδηγοί των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου.

Απηυδισμένοι με το θέμα των χρωστούμενων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη μεταφορά των μαθητών του νησιού είναι οι οδηγοί των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου. Με επιστολή που έστειλε η διεύθυνση της εταιρείας προς τον περιφερειάρχη, Νάσο Γιακαλή, ζητά την επείγουσα προσωπική του παρέμβαση, ώστε να μπορέσουν να πάρουν το ποσό των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που τους χρωστά η περιφερειακή αυτοδιοίκηση για τα δρομολόγια του σχολικού έτους που λήγει σε έναν περίπου μήνα.

Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών μπορεί να έχει περάσει πλέον σε άλλα χέρια, αυτά του Δήμου Λέσβου, ωστόσο οι «λογαριασμοί» των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παραμένουν ανοιχτοί.

«Ζούμε σε άλλο κράτος»
Με την ένδειξη «Επείγον» να αναγράφεται στο πάνω μέρος της επιστολής που έστειλε προς τον κ. Γιακαλή, ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Παράσχου, καταγγέλλει την ενημέρωση που είχε από πλευράς υπηρεσίας των εντελλόμενων εξόδων της Περιφέρειας, πως το Λογιστήριο του Κράτους την ενημέρωσε, «εντελώς παράδοξα» κατά τον ίδιο, πως έπρεπε πρώτα να έρθουν τα χρήματα και μετά να εκτελεστούν οι μαθητικές διαδρομές.

«Οι παλιές σχολικές μεταφορές έχουν παγώσει», δήλωσε ο κ. Παράσχου στο «Ε». «Ενώ ήρθε το ένα μικρό κονδύλι για το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους, τα υπόλοιπα εντελλόμενα δε μας τα καταβάλλουν, γιατί λένε πως έχουν σχετική διαταγή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην πληρώσουν τις σχολικές μεταφορές, λόγω του ότι η κατανομή ήρθε μετά την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων. Καταλαβαίνετε το παράδοξο: αφού δεν έρχονταν τα λεφτά ούτως ή άλλως, πώς θα κάναμε τα δρομολόγια; Με λίγα λόγια, είναι σα να μας λένε τελικά ότι δε θα πληρωθούμε, μετά από τόσες διαμαρτυρίες που κάναμε όλο το χειμώνα.»

Ο ίδιος υποστηρίζει πως σε άλλες περιοχές, όπως η Χίος, η Δράμα, η Ξάνθη και οι Σέρρες, τα χρωστούμενα από τα σχολικά δρομολόγια έχουν εξοφληθεί, παρ’ όλο που κι εκεί ίσχυσε ακριβώς η ίδια διαδικασία.

«Ζούμε σε άλλο κράτος», συνεχίζει. «Το χρέος του κράτους προς την εταιρεία φτάνει τις 500.000 ευρώ, κάθε μέρα μαλώνω με τους συναδέλφους μου που ζητάνε τα δεδουλευμένα τους και δεν ξέρω τι να τους πω, αφού έχουν δίκιο, δεδομένου ότι κάθε λεωφορείο περιμένει να πάρει 15.000 ευρώ. Δυστυχώς, μια εταιρεία δεν μπορεί να δουλεύει ένα χρόνο και να μην πληρώνεται. Θα περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά μέχρι τις 20 Ιουνίου κι αν μέσα στο καλοκαίρι δεν ξοφληθεί το ποσό, από Σεπτέμβρη δε θα κάνουμε ούτε μισό χιλιόμετρο.»

Περιμένουν εντολή
Ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιακαλή, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα επιληφθεί του θέματος όσο μπορεί.
Μιλώντας στο «Ε», ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε χαρακτηριστικά: «Τα λεφτά είναι ήδη στη Λέσβο. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να πληρώσουμε αν δε μας δοθεί σχετική εντολή. Αυτό περιμένουμε, και ελπίζουμε πως θα λυθεί σύντομα το θέμα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey