Νίκη τής ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., άνοδος των αριστερών σχημάτων

«Μπλε» και οι φετινές φοιτητικές εκλογές

18/05/2012 - 14:24

Σε πρώτη δύναμη και στα έξι τμήματα του ιδρύματος, ανέδειξαν φέτος τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης οι εκλογές που πραγματοποίησαν προχθές Τετάρτη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε πρώτη δύναμη και στα έξι τμήματα του ιδρύματος, ανέδειξαν φέτος τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης οι εκλογές που πραγματοποίησαν προχθές Τετάρτη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εν μέσω των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων, η ΠΑΣΠ «έπεσε» κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο των τμημάτων, ενώ «ανεβασμένα» βγήκαν από τις εκλογές η Π.Κ.Σ. (ΜΑΣ) και τα ανεξάρτητα σχήματα, με τους ψηφοφόρους να δείχνουν με τον τρόπο αυτό πως και η φοιτητική κοινότητα χρειάζεται πιο έντονα αριστερή ατμόσφαιρα.

Βάσει των αποτελεσμάτων που απέστειλε στο «Ε» η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., η παράταξη συγκέντρωσε συνολικά 525 ψήφους σε όλα τα τμήματα. Από τις ψήφους αυτές, οι 105 προήλθαν από το Τμήμα Κοινωνιολογίας, οι 66 από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, οι 94 από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, οι 64 από το Τμήμα Περιβάλλοντος, οι 84 από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας και οι 112 από το Τμήμα Γεωγραφίας.

Το συνολικό ποσοστό τού 44% που συγκέντρωσε η παράταξη σε όλα τα τμήματα, είναι κατά τέσσερις μονάδες αυξημένο σε σχέση με αυτό των περσινών εκλογών και έρχεται σε μεγάλη αντιπαράθεση με αυτό της ΠΑΣΠ, που από 34% που είχε συγκεντρώσει πέρυσι, φέτος έπεσε στο 26%.

Πιο συγκεκριμένα, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ φοιτητική παράταξη συγκέντρωσε συνολικά 310 ψήφους, από τις οποίες οι 94 αντιστοιχούν στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, οι 38 στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, οι 76 στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, οι 8 μόνο στο Τμήμα Περιβάλλοντος, οι 14 στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας και οι 80 στο Τμήμα Γεωγραφίας.

Και η άνοδος των αριστερών σχημάτων
Άνοδο σημείωσε το ποσοστό τής Π.Κ.Σ. (ΜΑΣ), που από 11% που ήταν πέρυσι, έφτασε φέτος το 13%. Οι ψήφοι ανά τμήμα που πήρε το ΜΑΣ είναι 15 στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, 27 στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, 35 στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, 16 στο Τμήμα Περιβάλλοντος, 41 στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας και 17 στο Τμήμα Γεωγραφίας.

Στο ίδιο ποσοστό (7%) κυμαίνεται η ΑΡΕΝ, που δεν πήρε ωστόσο καμμία ψήφο στα Τμήματα Κοινωνιολογίας και Επιστημών της Θάλασσας, σε αντίθεση με τα περσινά αποτελέσματα.

«Ανεβασμένη» είναι, πάντως, στα Τμήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Περιβάλλοντος.

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα έπεσε η ΕΑΑΚ στο σύνολο των τμημάτων, συγκεντρώνοντας λιγότερες ψήφους από πέρυσι στα Τμήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Περιβάλλοντος.

Εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το ποσοστό των ανεξάρτητων σχημάτων, που συγκέντρωσαν συνολικά 5% και ειδικά στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας (Ανεξάρτητη Αριστερή Συλλογικότητα) συγκέντρωσαν 40 ψήφους.

 

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου
Με ανακοίνωσή της που σχολιάζει το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου αναφέρει:

«Ως ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα θέλαμε να συγχαρούμε τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης, η οποία για 11η συνεχή χρονιά κατάφερε να αναδειχτεί πρώτη δύναμη στη πόλη. Το αποτέλεσμα αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης από την αρχή της χρονιάς μίλησε ξεκάθαρα και έκανε λόγο για αναμέτρηση πολιτικών ιδεολογιών και για σύγκρουση νοοτροπιών. Έθεσε ως βασικό της στόχο την οριστική επιστροφή στην ουσία του ρόλου των φοιτητικών παρατάξεων, τη ρήξη με νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος, αλλά κυρίως την ενίσχυση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.»

«Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια που καταβλήθηκε όλη τη χρονιά από τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης, κυρίως με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey