FOLLOW US

Παιδεία

  • Πρώτο βραβείο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εικονική επιχείρηση «Kalloni AgroCom»
Πρωτιά για το ΕΠΑΛ Καλλονής

Την πρώτη θέση απέσπασε το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρείν», όπου και συμμετείχε με την εικονική επιχείρηση «KalloniAgroCom». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής ανακηρύχτηκαν οι μεγάλοι νικητές ανάμεσα σε άλλα 25 σχολεία που συμμετείχαν.

Την πρώτη θέση απέσπασε το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρείν», όπου και συμμετείχε με την εικονική επιχείρηση «KalloniAgroCom». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής ανακηρύχτηκαν οι μεγάλοι νικητές ανάμεσα σε άλλα 25 σχολεία που συμμετείχαν.

Το «KalloniAgroCom», όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι μια εικονική επιχείρηση ηλεκτρονικής δημοπράτησης και πώλησης ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων, που δημιουργήθηκε από 13 μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών τού ΕΠΑΛ, με υπεύθυνο καθηγητή τον Αριστοτέλη Μαβίδη.

Η ιδέα των μαθητών και το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο της εικονικής επιχείρησης που παρουσίασαν, εντυπωσίασε ιδιαίτερα την επιτροπή αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Στο Διαγωνισμό, η ομάδα της εικονικής επιχείρησης εκπροσωπήθηκε από δύο μαθήτριες, τη Μαρία Γιακούπη και τη Χριστίνα Καμπέρου, οι οποίες δεν κατάφεραν να βρεθούν στην ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του 9ου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικής Επιστήμης, και τιμήθηκαν από απόσταση. Το βραβείο του Διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι τριών εβδομάδων για τις δύο μαθήτριες στην Αθήνα, μέσα στο καλοκαίρι, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Αξίζουν…»
«Τα 13 παιδιά που εργάστηκαν για το αποτέλεσμα, αξίζουν να έχουν και τις ανάλογες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους ζωή», αναφέρει ο κ. Μαβίδης. Και συνεχίζει: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την επιτροπή του Διαγωνισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστεύουμε ότι η επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην ενθάρρυνσή τους να δημιουργήσουν με μεγαλύτερη θέληση στο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους όσοι μάς στήριξαν στην προσπάθεια που έγινε, την εταιρεία Cosmo ONE για την τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη, την Εθνική Τράπεζα για τη συμβουλευτική σε θέματα μάνατζμεντ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τμήμα της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και τέλος το Αγρόκτημα της Αχλαδερής, που ανήκει στο Κληροδότημα Σημαντήρη.»

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν οι Γιάννης Κουνιάρης, Μυρσίνη Χατζηδέλου, Αγγελική Μιχαλέλλη, Χριστίνα Καμπέρου, Μπρουνίλντα Χότζα, Χαρά Κατσαμπά, Μαρία Γιακουπή, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Μιχάλης Καψάλης, Μαρία Γιατζιτζόγλου, Μαρία Αθούσα, Σταύρος Δελάγας και Αγγελική Καμπέρου.

Από αριστερά, η Χριστίνα Καμπέρου και η Μαρία Γιακούπη, που εκπροσώπησαν την ομάδα στο Διαγωνισμό

Χριστίνα Καμπέρου, μαθήτρια Β΄ ΕΠΑΛ Καλλονής
«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, αν και σε καμμία περίπτωση δεν περιμέναμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, γιατί διαγωνιζόμασταν ανάμεσα σε πολλά άλλα σχολεία. Σίγουρα αυτό που ζήσαμε, θα μας βοηθήσει στο μέλλον, σα μια εμπειρία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βγήκαμε πρώτοι, γιατί προσπαθήσαμε πολύ όλοι μαζί και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.»

Μαρία Γιακούπη, μαθήτρια Β΄ τάξης ΕΠΑΛ Καλλονής
«Ξεκινήσαμε από την αρχή της φετινής χρονιάς να ασχολούμαστε με αυτό το εγχείρημα και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας. Μάθαμε πολλά, υπήρξε ομαδικότητα, κερδίσαμε πράγματα και συνεργαστήκαμε άψογα όλοι μαζί. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον. Σε καμμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα κερδίζαμε το πρώτο βραβείο. Θεωρούσαμε ότι θα είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα, άντε στην πρώτη πεντάδα, αλλά όχι και πρώτοι. Ήταν μια τεράστια έκπληξη, αλλά και χαρά για όλους μας. Εκπλαγήκαμε ευχάριστα.»

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top