Διημερίδα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Erasmus: ένας καλός φίλος για 25 χρόνια»

09/05/2012 - 16:19

Διημερίδα με τίτλο «Erasmus: ένας καλός φίλος για 25 χρόνια - Ευκαιρίες για Κινητικότητα & Υποτροφίες» διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου, στο Λόφο «Ξενία», το αρμόδιο Γραφείο και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διημερίδα με τίτλο «Erasmus: ένας καλός φίλος για 25 χρόνια - Ευκαιρίες για Κινητικότητα & Υποτροφίες» διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου, στο Λόφο «Ξενία», το αρμόδιο Γραφείο και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Διημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 25 χρόνων ζωής του προγράμματος Erasmus στην Ευρώπη, από την έναρξη του οποίου μέχρι και σήμερα πάνω από 2,3 εκατομμύρια φοιτητές έχουν μετακινηθεί μεταξύ των πανεπιστημίων της ηπείρου, λαμβάνοντας υποτροφία.

Η ιδέα που πλαισιώνει την εκδήλωση, είναι η απευθείας επικοινωνία της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αιγαίου με εκπροσώπους πανεπιστημίων του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπους μορφωτικών ιδρυμάτων των ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα. Έτσι, τόσο οι φοιτητές, όσο και οι ερευνητές και οι ακαδημαϊκοί, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν προσωπικά με τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων για θέματα που αφορούν στις μεταπτυχιακές σπουδές, τις υποτροφίες κ.ά..

«Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παρουσιάσει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα το πρόγραμμά του, είναι μέσω της διαπροσωπικής επικοινωνίας με τους φοιτητές και ακαδημαϊκούς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η εκδήλωση θα συμβάλει στην παρουσίαση ευκαιριών στο εξωτερικό, τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το προσωπικό, και θα προσδιορίσει τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Παράλληλος στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η παρουσίαση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και υποτροφιών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από τα μορφωτικά ιδρύματα ξένων πρεσβειών και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Κύπρου, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης, Adam Mickiewicz University of Poznań, Πανεπιστήμιο Paris VIII, Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας, Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο, Βρετανικό Συμβούλιο, Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, Γαλλικό Ινστιτούτο, Γραφείο Υποστήριξης Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

Η Διημερίδα θα λήξει με τη βράβευση της αφίσας που έχει επιλεχθεί για να εκπροσωπήσει τα 25 χρόνια τού Erasmus στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey