Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αφίσας για τα 25 χρόνια τού «Erasmus» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Νίκησε η αφίσα της «γνώσης»

05/05/2012 - 16:32

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής και αναδείχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού σχεδιασμού αφίσας για τη συμπλήρωση 25ετίας του προγράμματος «Erasmus» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής και αναδείχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού σχεδιασμού αφίσας για τη συμπλήρωση 25ετίας του προγράμματος «Erasmus» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πρόκειται για το Δημήτρη Αθανασέλλο, φοιτητή του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Μυτιλήνης, η αφίσα του οποίου, έχοντας ως κεντρικό έμβλημα την κουκουβάγια της Γνώσης, κρίθηκε ως η καταλληλότερη για τον εορτασμό που θα γίνει μέσα στο Μάιο.

Το έργο του φοιτητή της Μυτιλήνης ήταν ένα από τα συνολικά 26 σχέδια που υποβλήθηκαν από φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος, Προσχολικής Εκπαίδευσης, Επιστημών της Θάλασσας, Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, Στατιστικής & Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης και Κοινωνιολογίας.

Όλες οι αφίσες ήταν πρωτότυπες και αυθεντικές και περιελάμβαναν το λογότυπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το λογότυπο των 25 χρόνων του προγράμματος που έχει διαθέσει το ΙΚΥ, το λογότυπο του ΙΚΥ, καθώς και το μήνυμα του Γραφείου Erasmus του ιδρύματος.

Με σύμβολο την κουκουβάγια
Η αφίσα του Δημήτρη Αθανασέλλου, αποτελούμενη από εύθυμα χρώματα και ξεκάθαρα πλαίσια, είχε ως βασικό της σύμβολο την κουκουβάγια και ήταν κι αυτή που αναδείχθηκε τελικά ως η καλύτερη, αφού το γνωστό έμβλημα της θεάς της σοφίας, της Αθηνάς, «κέρδισε» την κριτική επιτροπή.

«Είχα πάει για Erasmus πέρυσι, στην Πορτογαλία, και έμαθα πολλά από την εμπειρία μου αυτή», είπε μιλώντας στο «Ε» ενθουσιασμένος ο φοιτητής, που δεν περίμενε, όπως ομολογεί, να διακριθεί η αφίσα του.

«Η κουκουβάγια είναι το σύμβολο της γνώσης και της σοφίας, αλλά και ένα σύμβολο που ως μαθητές βλέπαμε για πάρα πολλά χρόνια. Τη χρησιμοποίησα τόσο για τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα που συναντάς όταν πας Erasmus, όσο και κυρίως για τις γνώσεις που παίρνεις όσον αφορά στον τόπο που επισκέπτεσαι, τους φοιτητές που συναντάς από διάφορες χώρες, τα πολιτιστικά τους στοιχεία, τη γλώσσα τους, ένα ευρύ, διαπολιτισμικό περιβάλλον, καινούργιο για κάθε φοιτητή του προγράμματος.»

Το έπαθλο για τη δημιουργία του Δημήτρη Αθανασέλλου ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της διημερίδας «Erasmus: a good friend for 25 years. International Partners Forum: Opportunities for Mobility & Scholarships», που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου, στο Λόφο «Ξενία» της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται πως όλες οι αφίσες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πλαισιώσει τη διημερίδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey