FOLLOW US

Παιδεία

  • Νέες διακρίσεις από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου
Διατροφικές καινοτομίες τού «αύριο»

Για δεύτερη χρονιά, ομάδες φοιτητών, τρεις αυτήν τη φορά, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στον πανευρωπαϊκό φοιτητικό διαγωνισμό δημιουργίας νέων, καινοτόμων τροφίμων ECOTROPHELIA, που διοργανώνει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Για δεύτερη χρονιά, ομάδες φοιτητών, τρεις αυτήν τη φορά, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στον πανευρωπαϊκό φοιτητικό διαγωνισμό δημιουργίας νέων, καινοτόμων τροφίμων ECOTROPHELIA, που διοργανώνει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Οι τρεις ομάδες φοιτητών πέρασαν με επιτυχία την 1η φάση του διαγωνισμού και θα διαγωνισθούν, μαζί με άλλες έξι ομάδες από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, στην τελική φάση του διαγωνισμού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης και σε συνεργασία με τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις τροφίμων της χώρας, οι φοιτητές του πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου θα παρουσιάσουν καινοτόμα διατροφικά προϊόντα στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχει η ομάδα φοιτητών με τους Κωνσταντίνο Δημητρίου, Ευαγγελία Μήτσου, Αιμιλία Μπελίτσου, Βεατρίκη Νάνι, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Χαράλαμπο Καραντώνη και συνεργαζόμενη εταιρεία τη «Γιώτης Α.Ε.», ενώ το προτεινόμενο προϊόν που θα παρουσιάσουν, θα είναι μια μπάρα δημητριακών.

Η δεύτερη ομάδα φοιτητών αποτελείται από τους Δανάη Σακά, Βαγγέλη Τσαγκαράκη, Θοδώρα Τσιπολίτη, με υπεύθυνο καθηγητή το λέκτορα Δημήτρη Μακρή και συνεργαζόμενη εταιρεία την «Αpivita Α.Ε.», ενώ το προτεινόμενο προϊόν που θα παρουσιάσουν, θα είναι ένα ρόφημα.

Η τρίτη ομάδα φοιτητών αποτελείται από τους Θωμά Ντάμαρη, Άννα Σαλιβέρου, Μαρία Τσαγκρασούλη, Βασιλική Προσίλη, Ευμορφία Ψαρά, με υπεύθυνο καθηγητή τον Κωνσταντίνο Αναστασίου και συνεργαζόμενη εταιρεία τη «Unismack A.E.», με προτεινόμενο προϊόν ένα κράκερ με συνοδευτικό.

Φοιτητική πρωτοβουλία
Ο συντονισμός των έργων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης γίνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή Δημήτρη Σκάλκο. Η επιλογή των τριών συνεργαζόμενων εταιρειών έγινε καθώς είναι από τις λίγες εταιρείες ελληνικών καθαρά συμφερόντων, και η συμμετοχή των φοιτητών στα έργα είναι καθαρά προαιρετική. Ο συντονιστής των έργων, επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Σκάλκος, δήλωσε: «Η εν λόγω φοιτητική πρωτοβουλία, αλλά και προθυμία, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η καινοτομία και κατ’ επέκταση η ευημερία, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και το κατάλληλο περιβάλλον, αποτελούν προτεραιότητα της νέας ελληνικής γενιάς, δείχνοντας το δρόμο για τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό τού 2011 είχε συμμετάσχει μία ομάδα φοιτητών από το Τμήμα η οποία, υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Χαράλαμπου Καραντώνη και σε συνεργασία με την εταιρεία «ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.», παρήγαγε χαλβά για διαβητικούς και είχε πάρει το 2ο βραβείο.

Τέλος, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το 1ο Θερινό Σχολείο από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου 2012 στη Μύρινα, με θέμα: «Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top