Βράβευση της περσινής ομάδας τού «Icaromenippus», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Καλύτερη ερευνητική εργασία

03/05/2012 - 13:25

Συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια η ομάδα τού «Ιcaromenippus 3D» από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης, αυτήν τη φορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ωστόσο, οι φετινοί μαθητές δεν είναι οι μόνοι που βραβεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.

Συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια η ομάδα τού «Ιcaromenippus 3D» από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης, αυτήν τη φορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ωστόσο, οι φετινοί μαθητές δεν είναι οι μόνοι που βραβεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Η περσινή ομάδα τού «Icaromenippus» απέσπασε στα τέλη Μάρτη και δεύτερο βραβείο, αυτήν τη φορά από τη διοργάνωση «E-skills» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορούσε στα καλύτερα μαθητικά ερευνητικά προγράμματα της Ευρώπης.

«Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Έκαναν υπερήφανους όχι μόνο το Σχολείο μας, όχι μόνο το νησί μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα», αναφέρουν οι γονείς και οι κηδεμόνες του 3ου Λυκείου, για την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας τού «Icaromenippus 3D» στη Νορβηγία.

Στην Κοπεγχάγη
Και στην περσινή ομάδα τού «Icaromenippus», ωστόσο, αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια, αφού, μετά από την περσινή τους διάκριση στο διαγωνισμό «CanSat», πριν από ένα μήνα απέσπασαν και βραβείο για το καλύτερο Ερευνητικό Πρόγραμμα, στο τελικό πλαίσιο του διαγωνισμού «E-skills», που πραγματοποίησε στην Κοπεγχάγη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι τέως μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, νυν φοιτητές και μέλη της περσινής ομάδας Νίκος Βογιατζής και Νίκος Αβαγιαννός, ήταν αυτοί που παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους των συμμαθητών τους, αφού παρουσίασαν πρώτα μια περίληψη της περσινής τους εργασίας, του «Icaromenippus», που είχε ως αποστολή την ανάλυση δείγματος αέρα από την ατμόσφαιρα. Η ερευνητική τους εργασία επιλέχθηκε ως η καλύτερη μεταξύ εργασιών από όλη την Ευρώπη.

Τόσο τα παιδιά, όσο και ο καθηγητής τους, Γιώργος Κοντέλλης, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη νέα αυτή διάκριση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey