Προκρίθηκαν και στη Δ΄ φάση του Διαγωνισμού Πληροφορικής, τρεις μαθητές Γυμνασίου της Μυτιλήνης

Ετοιμάζονται για το θερινό «Camp»!

18/04/2012 - 16:14

Εντυπωσίασαν με την επίδοσή τους στη Γ΄ και τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, οι μαθητές Στράτος Βαμβουρέλλης, Γιάννης Χαλδέζος και Θοδωρής Κόκκορης.

Εντυπωσίασαν με την επίδοσή τους στη Γ΄ και τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, οι μαθητές Στράτος Βαμβουρέλλης, Γιάννης Χαλδέζος και Θοδωρής Κόκκορης. Συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και τον καθηγητή τους, Στρατή Πλάτων, βρέθηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τώρα περιμένουν τη διοργάνωση του καλοκαιρινού «Camp» προετοιμασίας, στο οποίο θα πάρουν επίσης μέρος.

Οι τρεις μαθητές ήταν αισιόδοξοι ήδη μετά την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης του Διαγωνισμού, αφού τα θέματα ήταν ελάχιστα πιο δύσκολα και όλοι τους είχαν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση της οικογένειάς τους και των φίλων τους.

Η μονοήμερη διαμονή τους στην Αθήνα, αφορούσε τη συμμετοχή τους στην τελική φάση, που ήταν κι αυτή που θα καθόριζε το εάν θα συνέχιζαν για το θερινό «Camp», που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τους δόθηκαν τρία θέματα κλιμακωτής δυσκολίας, με κύριο στόχο των διοργανωτών, να επιλεχθούν οι μαθητές Λυκείου για την Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Οι τρεις μαθητές πέτυχαν το στόχο τους και σύμφωνα με τον καθηγητή τους, Στρατή Πλάτων, δεν είχαν καθόλου αγωνία, αφού περίμεναν τη θετική έκβαση από πριν. Σε αυτό βοήθησε ίσως και η παρουσία των γονέων τους, αφού πρόκειται για μαθητές της Β΄ και της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Πέρα από το Στράτο Βαμβουρέλλη, το Γιάννη Χαλδέζο και το «Βενιαμίν» Θοδωρή Κόκκορη, στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχε και ο συνομήλικός τους Γιώργος Μεταξάς, που απέσπασε έπαινο για τη δύσκολη κι επιτυχή πορεία που ακολούθησε, μέχρι τη Γ΄ φάση.

Εφόσον περάσουν με επιτυχία και την προετοιμασία, που θα τους γίνει το καλοκαίρι στην Αθήνα, οι τρεις μαθητές θα προκριθούν για τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής, μεταξύ άλλων μαθητών, κυρίως Λυκείου, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey