Δηλώσεις στο «Ε» με αφορμή τη δημιουργία Φορέα Τουρισμού στην Λέσβο

O πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος O πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Χατζηκυριάκος: «Επίκεντρό μας πρέπει να είναι η στοχευμένη προβολή & οι επενδύσεις στον τουρισμό»

22/07/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 22/07/2022 - 13:59

«Επίκεντρό μας πρέπει να είναι η στοχευμένη προβολή & οι επενδύσεις στον τουρισμό» είπε στο «Ε»  ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, με αφορμή την δημιουργία Φορέα Τουρισμού στην Λέσβο που αποφασίστηκε πρόσφατα και ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποτελείται από λίγα άτομα που να είναι ειδικοί επί του θέματος.

Στον φορέα αυτό, όπως έχει αναφερθεί και στην αρχική είδηση, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Τουρισμού και του Επιμελητηρίου αλλά και του ΕΟΤ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από αίτημα των φορέων του τουρισμού. Η σύσκεψη αφορούσε την επόμενη τουριστική περίοδο και τον ενιαίο προγραμματισμό δράσεων από φορέα που θα δημιουργηθεί με επικεφαλής την Περιφέρεια.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος έκανε ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός δεν αναπτύσσεται με παρεμβάσεις και ενέργειες αποκλειστικά και μόνο από τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους επισημαίνοντας για πολλοστή φορά ότι χρειάζεται σωστή και μεθοδευμένη δουλειά που δεν θα περιορίζεται μόνο στην προβολή, αλλά στόχο θα έχει να γίνονται και επενδύσεις που θα συμβάλουν στην τόνωση και θα ξεκολλήσουν την Λέσβο από τις τελευταίες θέσεις που είναι καθηλωμένη σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Τόνισε δε, ότι η προετοιμασία για την Τουριστική Περίοδο 2023 θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει καθώς τον Νοέμβριο - όπως κάθε Νοέμβριο- αρχίζει ο προγραμματισμός (κρατήσεις κλπ) και είπε ότι οι ετεροχρονισμένες ενέργειες δεν βοηθάνε.

Σε ότι έχει δε να κάνει με την προβολή υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται αποσπασματικά, αλλά να είναι στοχευμένη και τα αποτελέσματά της μετρήσιμα γιατί τότε πραγματικά έχει αποτέλεσμα και μπορεί να αξιολογηθεί προς την σωστή κατεύθυνση.  Σε ότι έχει να κάνει με τον φορέα τουρισμού Λέσβου, είπε ότι ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και κατά το παρελθόν ωστόσο η πολυφωνία που υπήρχε δεν επέτρεπε την ανάπτυξη στρατηγικής, κάτι που εκ του αποτελέσματος ναυαγούσε. Εξήγησε  ότι ο φορέας χρειάζεται λίγα άτομα που να είναι ειδικοί επί του αντικειμένου και να φροντίζουν όχι μόνο για την μεθοδευμένη προβολή αλλά και για τις επενδύσεις στον τουρισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey