FOLLOW US

Οικονομία

  • Ο ευφάνταστος τρόπος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων της Θερμής να καυτηριάσει την στασιμότητα της υπόθεσης «Σάρλιτζα»
Τρολιά στην… τρολιά!

Με έναν ευφάνταστο τρόπο, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων της Λουτρόπολης Θερμής, αρπάζει την ευκαιρία της Πρωταπριλιάς, για να αναδείξει το μείζον ζήτημα της περιοχής, που παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες προβλέψεις, εξακολουθεί να παραμένει στάσιμο. Με φωτογραφίες από τη σημερινή όψη του «Σάρλιτζα Παλλάς» που φιλοξενεί κοπάδι με … πρόβατα, το Σωματείο απέστειλε δελτίο Τύπου στα μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτοντας με χιουμοριστικό τρόπο ενόψει της παγκόσμιας ημέρας της… φάρσας, την ολοκλήρωση του «μεγαλόπνοου project μετατροπής του «Σάρλιτζα» σε Ποιμνιοστάσιο πέντε αστέρων! Το οποίο μάλιστα κατά την εκδοχή του Συλλόγου θα μετονομαστεί σε… «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΠΕΕΕΕ»! Η δικαιολογημένη «τρολιά» του Συλλόγου βέβαια, που απευθύνεται προς όλους τους τοπικούς φορείς, το ΕΤΑΑ και γενικά στον οποιονδήποτε κατά καιρούς έχει σπεύσει να «σπρώξει» το θέμα αλλά καταφανώς εκ του αποτελέσματος, ανεπιτυχώς, δεν σταματάει βέβαια μόνο στους τίτλους. Και μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί και ως τρολιά του συλλόγου στην… «τρολιά» των φορέων, διαχρονικά για την περίπτωση του «Σάρλιτζα».

Ενδεικτικά της αγανάκτησής τους για την στασιμότητα που παρατηρείται στο όλο θέμα, με την τελευταία είδηση που να δείχνει πρόοδο να γράφεται στις αρχές του Μάρτη από το «Ε», με την είδηση της προκήρυξης εκ μέρους της Περιφέρειας της μελέτης για τα λουτρά της Θερμής, τα μέλη του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής συνεχίζουν την περιγραφή στο ίδιο ύφος:

Για την… UNESCO!

«Από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστωθεί, ότι οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών νερών σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που αναπτύσσεται στην περιοχή των ιαματικών πηγών, συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση της  γαλακτοφορίας , στη μεταξένια υφή που προσδίδει στο τρίχωμα  αιγοπροβάτων, όσο και στα  ποιοτικά χαρακτηριστικά  του προϊόντος προσδίδοντάς τους  παγκόσμια μοναδικότητα. Ήδη έχει εγκατασταθεί το πρώτο ζωικό κεφάλαιο, που σταβλίζεται στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού ξενοδοχείου και σύντομα θα αναπτυχθεί με στόχο να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι εντός του ξενοδοχείου και των παρακείμενων λουτρικών εγκαταστάσεων. Το σχέδιο στην τελική του μορφή θα δώσει στην περιοχή τεράστια τουριστική ώθηση, διότι θα αποτελεί μοναδική καινοτόμα μορφή αειφόρου ανάπτυξης  και ένα χαρακτηριστικό πρωτότυπο παράδειγμα αξιοποίησης  γεωλογικών  μνημείων στα πλαίσια της ένταξης της Λέσβου  στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων  της UNESCO»!

Η μελέτη για τα λουτρά

Για την (πιο πρόσφατη) ιστορία τώρα της υπόθεσης «Σάρλιτζα», υπενθυμίζουμε πως αυτή βρίσκεται στο σημείο όπου ο χρόνος για να εξελιχθούν αποφασιστικά οι διαδικασίες της, αρχίζει πλέον και πιέζει ασφυκτικά. Με την γραφειοκρατία πάντως να δύναται να μετατραπεί σε σύμμαχο υπέρ της θετικής της εξέλιξης. Κι αυτό γιατί η σχετική σύμβαση παραχώρησης-αξιοποίησης του  «Σάρλιτζα» μεταξύ Περιφέρειας και (πρώην)ΤΣΑΥ σημειώνει ρητά πως μέχρι (το αργότερο) τα τέλη του 2018, οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι λειτουργικές. Τούτων δοθέντων, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει το βήμα της προκειμένου να δώσει πνοή στο μεγαλόπνοο σχέδιο «Σάρλιτζα» και πριν από λίγες ημέρες επρόκειτο να ξεκινήσει τη διαδικασία προκήρυξης της (ολοκλήρωσης) της τεχνικής μελέτης για τα λουτρά. Ευελπιστώντας πως μέσα στο πάντα δύσκολο πλαίσιο που διέπει τον διαχρονικό «βραχνά» της Λέσβου, θα προφτάσει να τηρήσει αφενός τα συμφωνηθέντα της υπογραφείσας σύμβασης, αφετέρου να επαναλειτουργήσει τις λουτρικές εγκαταστάσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εγκαταλειφτεί.

ΛΕΖΑΝΤΑ:  Ολοκληρώνεται το μεγαλόπνοο project  μετατροπής του «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» σε Ποιμνιοστάσιο 5***** που θα μετονομασθεί σε «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΠΕΕΕΕΕ», γράφει ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων της Θερμής με καυστικό χιούμορ ενόψει… Πρωταπριλιάς και παραθέτει και την σημερινή εικόνα του ξενοδοχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 13:45
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top