Λευκή νύχτα στη Μυτιλήνη

Το πείραμα πέτυχε

11/08/2022 - 11:00

Σε πείσμα όσων προσπάθησαν τις προηγούμενες μέρες να μηδενίσουν την προσπάθεια ή να τη «στριμώξουν» σε μίζερες λογικές, η προγραμματισμένη από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και  το σύλλογο καταστημάτων εστίασης Ασπίδα με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Λέσβου «λευκή νύχτα» το βράδυ της Τρίτης, όχι απλώς πέτυχε αλλά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πανηγύρι, που ενθουσίασε τόσο τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν όσο και του καταστηματάρχες που μετά από πολύ καιρό είδαν λίγο φως!

Η αγορά γέμισε χαρούμενους ανθρώπους, τα μαγαζιά γέμισαν κόσμο,  οι εκδηλώσεις ή αν προτιμάτε τα happenings δημιούργησαν κλίμα ευφορίας, και στο τέλος όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι με την υπόσχεση ή την προσδοκία σύντομα να επαναληφθούν ανάλογες προσπάθειες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις των φορέων που έφεραν σε πέρας την πρωτοβουλία, αλλά και στους μεμονωμένους καταστηματάρχες και εργαζόμενους και τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν ενεργά και με κέφι.

Αν θελήσει κανείς στο όλο κλίμα ενθουσιασμού να επισημάνει και αδυναμίες σίγουρα θα βρει. Και όλες αυτές τις επισημάνσεις θα πρέπει να τις λάβουν καλοπροαίρετα υπ’ όψη οι διοικήσεις των συνεργαζόμενων συλλόγων για ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, το ισοζύγιο της προσπάθειας είναι ισχυρά θετικό και μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για το μέλλον.

Και κάτι τελευταίο. Είχαμε γράψει ότι με μια φορά το χρόνο για λίγες ώρες, είναι μίζερο να μεμψιμοιρεί κανείς επικαλούμενος την ταλαιπωρία των εργαζομένων. Όμως, στο βαθμό που ανάλογες εκδηλώσεις μετά την επιτυχία της πρώτης θα οργανωθούν και στο μέλλον, χρειάζεται αυστηρή προσήλωση στην εργατική νομοθεσία έτσι ώστε μια διαδικασία που τονώνει την αγορά και το κλίμα συνολικά στην πόλη, να μην έχει «κερδισμένους και χαμένους».

Και ίσως είναι ευκαιρία για τις διοικήσεις του εμπορικού συλλόγου και της Ασπίδας να πάρουν μια πρωτοβουλία και να προτείνουν στα μέλη τους να θεσπίσουν άτυπα και ένα μικρό ποσοστό επί του τζίρου που προκύπτει σε τέτοιες βραδιές να μοιράζεται στους εργαζόμενους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey