Η Λέσβος πρέπει να κάνει νέο ξεκίνημα και να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν

Την πόρτα σε πολιτεία, αυτοδιοίκηση και τουριστικούς φορείς χτυπά ο Χατζηκυριάκος

15/01/2021 - 14:53

Στήριξη και διευκολύνσεις από την πολιτεία ζητά η Ένωση Τουριστικών – Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, δεδομένης -όχι μόνο- της πανδημίας αλλά και των προβλημάτων που εντοπίζονται στο νησί από το 2016 και έχουν να κάνουν  με το μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος,  για να υπάρχει θετικό αντίκτυπο θα πρέπει οι τουριστικές δραστηριότητες να είναι βιώσιμες, να υπάρξει μια αειφόρος ανάπτυξη για την επίτευξη ενός νέου ποιοτικού τουριστικού προϊόντος. «Πρέπει όμως να βρεθεί ένα νέο αφήγημα της Λέσβου που θα πλαισιώνει και θα αναδείξει την ιδιαιτερότητα της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτά μπορούν, όπως σημειώνεται, να γίνουν πραγματικότητα εάν υπάρξει ευελιξία και προσαρμογή στα νέα δεδομένα του τουρισμού, στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δηλαδή στο τι θέλουν οι τουρίστες και στις εμπειρίες τους.

Αναφέρεται ότι το 50% των ταξιδιωτών ταξιδεύουν από ανάγκη και όχι από πολυτέλεια. «Δεν θα σταματήσει να υπάρχει ο μαζικός τουρισμός και το all inclusive, θα προστίθενται όμως, νέες μορφές τουρισμού» αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος προσθέτωντας: «Η Λέσβος έχει τις δυνατότητες να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού αρκεί να κατανοήσει τις νέες συμπεριφορές των ταξιδιωτών και να τις αποδεχτεί».

Νέο ξεκίνημα

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Λέσβο, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όπου όλο και περισσότεροι προτιμούν έναν συνδυασμό αεροπλάνου και αυτοκινήτου, όχι μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης σε πολλές αλλαγές μεταφορικών μέσων.

Υποστηρίζει ότι η αυτή η νέα τάση διευκολύνει την Λέσβο, διότι τα χαρακτηριστικά της είναι οι μικρές οικογενειακές μονάδες, ένα ήσυχο νησί με πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι από το 2021 (από τον Ιούνιο) μέχρι και το 2022 θα επικρατήσουν οι τάσεις αυτές. Ο παγκόσμιος τουρισμός εκτιμάται ότι θα επανέλθει σε μια κανονική ροή από το 2023 και μετά, με πολλές αλλαγές.

Η Λέσβος πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία

Δίνεται, λοιπόν, μια χρονική πίστωση στην Λέσβο να εκμεταλλευτεί αυτήν την χρονική διάρκεια, όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζηκυριάκος, με την σωστή διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, υγεία, στις απαραίτητες υποδομές που πρέπει να γίνουν, στην αυθεντικότητα και την τοπική κουλτούρα, την εκπαίδευση όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να επιτευχτεί ο στόχος της ανάπτυξης ενός σωστού ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος.

«Ευχή μας, είναι να καταφέρουμε να συνεργαστούν η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί τουριστικοί φορείς ώστε να αποφασίσουμε τι τουρισμό θέλουμε» αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος ολοκληρώνοντας την επιστολή του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey