FOLLOW US

Οικονομία

  • Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι αρμόδιοι φορείς την έναρξη αεροπορικών πτήσεων από την EGE JET
Θετικές αντιδράσεις για τη σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα του «Ε» για την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Μυτιλήνης - Σμύρνης, μέσω των πτήσεων της EGE JET προκάλεσε ενθουσιασμό στους τοπικούς φορείς, που είδαν μετά από αρκετά χρόνια το όραμα και τις προσπάθειές τους να γίνονται πράξη.

Η EGE JET θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 16 Αυγούστου από το αεροδρόμιο «Αντνάν Μαντερές» της Σμύρνης προς το «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, με έξι πτήσεις την εβδομάδα, οι δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιούνται το πρωί και το απόγευμα κάθε Σαββάτου. Η σύνδεση με την τουρκική μεγαλούπολη θα γίνεται από Πέμπτη ως και Δευτέρα, ενώ μετά τη δοκιμαστική έναρξη των δρομολογίων κατά το υπόλοιπο της θερινής περιόδου, υπάρχει διάθεση από πλευράς εταιρείας να επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Π. Χατζηκυριάκος: «Ζητούμενο, η γραμμή να μείνει ενεργή»

Μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Λέσβου  Παναγιώτης Χατζηκυριάκος ανέφερε: «Η νέα σύνδεση ξεκινά δειλά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ μόλις την Τρίτη το βράδυ μας ήρθε το πρόγραμμα των πτήσεων και το κόστος. Οι τέσσερις πρώτοι επιβάτες που θα κλείσουν τις θέσεις τους θα πληρώνουν εισιτήριο στα €56,5 , οι επόμενες θέσεις κοστολογούνται στα €85 και οι τελευταίες δύο στην τιμή των €96 ευρώ. Πρόκειται για αεροταξί με δυνατότητα μεταφοράς 17 επιβατών. Ζητούμενο για εμάς είναι να παραμείνει αυτή η γραμμή ενεργή, καθώς πρόκειται για σύνδεση που συζητούσαμε εδώ και δύο χρόνια. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που σε μια περίοδο έντονων πολιτικών συγκυριών στην Τουρκία, η εταιρεία EGE JET πήρε αυτό το ρίσκο. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η σύνδεση ανεβάζει και το κύρος του ταξιδιού, ενώ οι επιβάτες από τη Σμύρνη αποφεύγουν την ταλαιπωρία του πρωινού ξυπνήματος στις 5 το πρωί, ώστε να είναι στη Μυτιλήνη στις 11:30 μέσω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής».

Β. Μυρσινιάς: «Πολύ θετικό βήμα»

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, τόνισε από την πλευρά του: «Η σύνδεση της Λέσβου με τη Σμύρνη είναι ένα πολύ θετικό βήμα και αποτέλεσμα των καλών σχέσεων που έχουμε καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια ως Επιμελητήριο, με την Ένωση Πρακτόρων της Σμύρνης. Για δύο χρονιές, το 2015 και το 2017 το Επιμελητήριο φιλοξένησε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με τη γαστρονομία του νησιού και τις βραδινές εξόδους. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε, πως στις προσπάθειες σύνδεσης της Σμύρνης με τη Λέσβο συνέδραμε και η Ελληνίδα πρόξενος κ. Αργυρώ Παπούλια, την οποία ευχαριστούμε θερμά».

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις θα πραγματοποιούνται με ένα μικρό αεροσκάφος LET 410, 17-19 θέσεων, από Πέμπτη ως και Δευτέρα με ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο «Αντνάν Μαντερές» στις 7:30 το πρωί. Η δεύτερη πτήση του Σαββάτου θα ξεκινά στις 4 το μεσημέρι από τη Σμύρνη. Αντίστοιχα, από το «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης οι αναχωρήσεις έχουν οριστεί για τις 8:45 το πρωί των ίδιων ημερών, ενώ το Σάββατο η δεύτερη πτήση θα αναχωρεί στις 17:15. Η συνολική διάρκεια της πτήσης θα ανέρχεται στα 45 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top