Η ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λέσβου

Τατάκης: «Απόλυτη δικαίωση για τον σύλλογο λογιστών η απόφαση στο Ecofin»

08/12/2021 - 16:54

«Απόλυτη δικαίωση για τον σύλλογο λογιστών η χθεσινή απόφαση στο Ecofin για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά μας (Κως, Λέρος, Λέσβος, Σάμος και Χίος)» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης.

Η συμφωνία

Σε συμφωνία, μετά από διαβουλεύσεις σχεδόν τεσσάρων ετών, επί ενός νέου πλαισίου για τον ΦΠΑ κατέληξαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στο Ecofin. Με τη συμφωνία δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη-μέλη στην πολιτική ΦΠΑ, ενώ λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό των στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό και για την προώθηση των βασικών προτεραιοτήτων της ΕΕ (ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, δημόσια υγεία). Το προηγούμενο πλαίσιο είναι 30 ετών και ήταν επείγουσα πλέον η ανάγκη εκσυγχρονισμού του. Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από το 2025.

Η εξέλιξη χαιρετίστηκε από την Επιτροπή αλλά και από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Σε ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι η πρόταση Οδηγίας, όπως υιοθετήθηκε, «κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου».

Τατάκης: «Καταφέραμε να πετύχουμε την εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ»

«Από τον Νοέμβριο του 2017 ξεκινήσαμε μαζί με το Επιμελητήριο Λέσβου και άλλους επιστημονικούς φορείς τον δύσκολο αυτό αγώνα για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Έχοντας ως γνώμονα την οικονομοτεχνική μελέτη που συνέταξε ο συνάδελφος Λογιστής - Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων κος Κορομηλάς Γεώργιος, καταφέραμε να πετύχουμε την εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ, διατηρώντας την φλόγα αναμμένη. Η σημερινή όμως απόφαση επιβραβεύει τον πολυετή αγώνα μας και δίνει το δικαίωμα στην Ελληνική Κυβέρνηση να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές στα 5 νησιά μας χωρίς κανένα περιορισμό. Επιπλέον το ευεργέτημα αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα νησιά του Αιγαίου όπως Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσες κλπ και να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τατάκης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey