Ζητούν στήριξη από την πολιτεία – Πραγματοποίησαν συνάντηση με Κύτελη

Στην «εντατική» οι ξενοδόχοι λόγω μεταναστευτικού και κορονοϊού

12/01/2021 - 15:18

Υποβολή αιτημάτων για την στήριξη του κλάδου των ξενοδόχων, υπέβαλαν οι εκπρόσωποι αυτού, στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη κατά τη διάρκεια συνάντησης του τελευταίου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητούν ενίσχυση δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου – και όχι μόνο- έχουν πληγεί σοβαρά τόσο από το μεταναστευτικό όσο και από την πανδημία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος για πρώτη φορά καταλύματα σε τουριστικές περιοχές του νησιού, όπως Πέτρα, Άναξος, Μόλυβος κά, έμειναν κλειστά με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία όχι μόνο των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και όλων όσων συνεργάζονται με αυτές.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ανέλυσαν στο Δήμαρχο τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους και τις επιπτώσεις που είχε για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους, τόσο το Μεταναστευτικό ζήτημα, όσο και η πανδημία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να κατατεθούν τα αιτήματα της Ένωσης στην κεντρική Κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου.

Οι δεσμεύσεις

Όσον αφορά το Μεταναστευτικό, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επανέλαβε στα μέλη της Ένωσης τη θέση της Δημοτικής Αρχής για Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης εκτός αστικού ιστού και μακριά από κατοικημένες περιοχές, παράλληλο κλείσιμο όλων των δομών της Λέσβου και αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς και συνέχιση της αποτελεσματικής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, Ηρακλής Κουντουρέλλης.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey