Τροχοπέδη ο Κώδικας Αριθμού Δραστηριότητας

Στην απέξω από κάθε είδους κορονοενίσχυση επαγγελματίες μίνι μάρκετ στις τουριστικές περιοχές

30/04/2021 - 09:31 Ενημερώθηκε 30/04/2021 - 10:07

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν επιχειρηματίες τουριστικών περιοχών της Λέσβου καθώς παρά την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας εντούτοις δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωσης.

Όπως εξηγεί ο κ. Ευστράτιος Γεωργέλλης, μινι μάρκετ τουριστικών περιοχών όπως Άναξος και Πέτρα που δουλεύουν κάτω από συγκεκριμένο καθεστώς δεν τυγχάνουν καμιάς ενίσχυσης καθώς ο Κώδικας Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που τα χαρακτηρίζει αποτελεί τροχοπέδη.

Τα προβλήματα

«Επειδή είναι σε περιοχές που λειτουργούν με τουρισμό και να ανοίξουν δεν θα έχουν πελάτες. Ένα μίνι μάρκετ της Μυτιλήνης δεν είναι το ίδιο με εκείνη της Ανάξου» εξηγεί και προσθέτει ότι λόγω του καθεστώτος που υπάρχει δεν μπορούν να κάνουν καμία αίτηση. Οι επιχειρηματίες μίνι μάρκετ υποστηρίζουν ότι την περίοδο που πέρασε η πτώση του τζίρου τους ήταν κατακόρυφη. Παράλληλα παρουσιάζεται και ένα δεύτερο πρόβλημα:  «Οι πιο πολλοί από μας διατηρούν υποκαταστήματα που είναι με ΚΑΔ που τους πιάναν τα μέτρα, αλλά λόγω του ότι ο κεντρικός ΚΑΔ είναι το μίνι μάρκετ μας κόβει κάθε δικαίωμα να υποβάλλουμε αίτημα για τα υπόλοιπα» είπαν στο emprosnet.gr

Οι συναντήσεις

Μάλιστα την Πέμπτη 29 Απριλίου επαγγελματίες συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λέσβου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο διατύπωσαν τόσο στον βουλευτή Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού όσο και σε εκπρόσωπο του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, αφού ο τελευταίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey