Πρώτα τα Γυμνάσια-Λύκεια, μετά η εστίαση, οι ημερομηνίες που εξετάζονται

Σταδιακή άρση του lockdown

20/01/2021 - 09:03 Ενημερώθηκε 20/01/2021 - 11:44

Με τη χώρα να βρίσκεται 2,5 μήνες σε lockdown, οι επόμενες κινήσεις για σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα είναι στο τραπέζι.

Όλα θα κριθούν από τα δεδομένα των επόμενων ημερών. Τα Δημοτικά άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα και τα καταστήματα λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Οι επόμενες κινήσεις για μεγάλα ανοίγματα στις κοινωνικές δραστηριότητες θα κριθούν αφού οι επιδημιολόγοι έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο επόμενων εβδομάδων.

Ποια είναι τα επόμενα μεγάλα ανοίγματα;

Το ενδιαφέρον όλων, τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών στρέφεται στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης και στην εστίαση.

Όπως όλα δείχνουν η απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί αφού οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα δύο εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν από 1η Φεβρουαρίου.

Η εστίαση θα ακολουθήσει, λογικά σε επόμενη ημερομηνία μέσα στο Φεβρουάριο. Σε ότι αφορά στην εστίαση συζητείται έντονα να ανοίξουν αρχικά μόνο οι εξωτερικοί χώροι, ενώ δεν συζητείται προς το παρόν άνοιγμα των μπαρ.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες

Στο τραπέζι έχει τεθεί και το άνοιγμα των χιονοδρομικών, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Τα χιονοδρομικά είναι πιθανό να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως μάλιστα οι λοιμωξιολόγοι να δώσουν πράσινο φως για άνοιγμα την Παρασκευή και να ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Eίναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις για το άνοιγμα των χιονοδρομικών να συνδυαστούν με μερική άρση του περιορισμού για μετακινήσεις από νομό σε νομό. Συγκεκριμένα, συζητείται να μπορούν να διασχίζουν τα... σύνορα των νομών όσοι έχουν αποδεικτικό κράτησης σε καταλύματα σε περιοχές με χιονοδρομικά.

Να σημειωθεί ότι και να δοθεί το πράσινο φως για τα χιονοδρομικά, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και τα σαλέ. Θα ανοίξουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μόνο οι αθλητικές δραστηριότητες.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί πράσινο φως για το ψάρεμα και το κυνήγι, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα του ανοίγματος των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey