Σαράφης στα …Τρίκαλα!

09/01/2021 - 11:00 Ενημερώθηκε 08/01/2021 - 23:53

Στις  5 Ιανουαρίου  δημοσιεύθηκε θριαμβευτική ανακοίνωση της Αναπτυξιακής εταιρίας Τρικάλων (η αντίστοιχη της δικής μας ΕΤΑΛ) που ανέφερε μεταξύ άλλων - αυτολεξεί- τα παρακάτω:

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. έχοντας ως βασικό στόχο την επίτευξη των στρατηγικών αξόνων του τοπικού προγράμματος για την ΠΕ Τρικάλων, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης προσφυγών και έχοντας την έγκριση συνολικού ποσού υπερδέσμευσης ύψους 6.125.180,00€ δημοσίας δαπάνης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εντάσσει 69 θετικά αξιολογημένα έργα συνολικού ύψους 17.061.888,97€ που αντιστοιχούν σε 9.098.109,19€ ποσό δημόσιας δαπάνης έναντι του 1.931.500,00€ αρχικού ποσού της πρόσκλησης.

Στην ίδια ανακοίνωση παρακάτω απευθύνονται ευχαριστίες στον «Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Τρικάλων κ. Σκρέκα και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, που συνέδραμαν στον σχεδόν  πενταπλασιασμό των πόρων  του LEADER Τρικάλων που οδήγησε στην ένταξη τόσων πολλών και τόσο σημαντικού ύψους ιδιωτικών επενδύσεων στο πρόγραμμα».

 

Αλλά δυστυχώς όχι …Σαράφης  και στη Λέσβο!

Με λίγα λόγια στο LEADERΤρικάλων πέτυχαν με το παραπάνω αυτό που για μας εξακολουθεί να αποτελεί διακαή πόθο και με το δίκιο τους καμαρώνουν οι άνθρωποι. Και με δεδομένο ότι στα περισσότερα LEADER της Ελλάδας είχαν «χωρέσει» ήδη όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις και έρχεται στο καπάκι η ικανοποίηση ενός από τα ελάχιστα που απαιτούσαν πολλαπλάσιους πόρους, τώρα που τοLEADERΛέσβου εξακολουθεί να ζητά πολύ λιγότερη ποσοστιαία αύξηση και βρίσκει «τοίχο πόρτα» πώς άραγε αισθάνονται οι τοπικοί μας παράγοντες;

Την πικρία του υπηρεσιακού τμήματος της ΕΤΑΛ που βλέπει την προσπάθειά του να πηγαίνει στο βρόντο την καταλαβαίνουμε. Αλλά οι έχοντες πολιτική νομιμοποίηση πώς νιώθουν; Ο κυβερνητικός μας βουλευτής  κ. Αθανασίου δεν αγανακτεί που οι συνάδελφοί του τον αγνοούν; Ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης και η τέως Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου πως αισθάνονται όταν επαινείται για το αυτονόητο ο συνάδελφος τους  κ. Αγοραστός όταν συνέβαλε με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα τρία LEADER της περιοχής του με 7 εκατομμύρια Ευρώ και η δική μας Περιφέρεια για τέσσερα Leaderδιέθεσε μόλις 1,4 εκατομμύρια; Οι κ.κ. Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου έχουν «αναπαυμένη συνείδηση» γιατί απλά έβγαλαν μια ανακοίνωση συνηγορίας στο αίτημα και καθάρισαν; Οι βουλευτές μας της αντιπολίτευσης έκαναν μια από εκείνες τις ερωτήσεις «του σωρού» στη Βουλή και έβγαλαν κι αυτοί την υποχρέωση; Το προεδρείο του Επιμελητηρίου μας; Όλα καλά; Κι όσοι πέρασαν κατά καιρούς από την ταλαιπωρημένη Λέσβο με πρώτο τον ίδιο των Πρωθυπουργό αλλά και τους Υπουργούς του Μηταράκη και Χρυσοχοϊδη και υποσχέθηκαν ειδική μεταχείριση στο νησί; Ευχαριστημένοι κι αυτοί; Δοξάστε τους λοιπόν όλους!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey