Βαρβαγιάννης: «Ανοίγει μία νέα πόρτα για την οικονομία όχι μόνο του Πλωμαρίου αλλά και ολόκληρου του νησιού»

Από την έλευση των Τούρκων επισκεπτών στο Πλωμάρι, την Παρασκευή 24 Ιουνίου Από την έλευση των Τούρκων επισκεπτών στο Πλωμάρι, την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Πύλη Σένγκεν στο Πλωμάρι

27/06/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 27/06/2022 - 14:14

Δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 2022 στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 3137 Ι Τεύχος Δεύτερο το ότι το Πλωμάρι απέκτησε Πύλη Σένγκεν. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να λέει προσωρινό, αυτό γιατί βγαίνει νέα απόφαση κάθε χρόνο.  
Στην απόφαση που υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης σημειώνεται: «Επιτρέπεται προσωρινά και για χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης έως 14 Οκτωβρίου 2022 και για τις ώρες από 05:00 έως 23:00, η είσοδος προσώπων στο ελληνικό έδαφος και η έξοδος από αυτό, από τον λιμένα Πλωμαρίου Λέσβου. Ο σχετικός διαβατηριακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα και ευθύνη του, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου Λέσβου για τον λιμένα Πλωμαρίου Λέσβου. Ο σχετικός τελωνειακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα του Τελωνείου Πλωμαρίου».
Λίγα 24ωρα μετά την δημοσίευση και παρουσία στο νησί του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, έφτανε στη νέα Πύλη Σένγκεν της Λέσβου το καταμαράν από την Σμύρνη με Τούρκους τουρίστες.
Μια νέα αρχή σηματοδοτεί για το Πλωμάρι η Πύλη Σένγκεν αναφέρει σε δήλωσή του, στο «Ε» ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης τονίζοντας ότι πίσω από αυτή τη δημοσίευση κρύβεται ένας μεγάλος αγώνας που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα και στον οποίο συνέβαλαν ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.
«Ανοίγει μία νέα πόρτα για την οικονομία όχι μόνο του Πλωμαρίου αλλά και ολόκληρου του νησιού», υποστηρίζοντας ότι  η οικονομική & τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου συνδέεται  και με τα απέναντι παράλια, αφού η Λέσβος αποτελεί προνομιακό προορισμό για τους τούρκους επισκέπτες.  
Εκτιμάται ότι η σύνδεση με Σμύρνη που πραγματοποιήθηκε την Περασκευή 24 Ιουνίου 2022 σε «πειραματικό στάδιο» θα πάρει μια πιο σταθερή μορφή. Γεγονός είναι ότι η πύλη αυτή απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην αγορά της Τουρκίας και γι ‘ αυτό γίνονται ενέργειες που συνηγορούν σε νέες συνδέσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey