Χωματουργικές εργασίες στο τμήμα Βατούσα - Άντισσα και Ανεμώτια - Σκαλοχώρι, εργασίες οδοστρωσίας στην παράκαμψη Φίλιας και εργασίες ασφαλτικών στην παράκαμψη Καλλονής

Προχωρά ο δρόμος Καλλονής - Σιγρίου με στόχο να παραδοθεί τέλος του 2022

04/03/2022 - 18:00 Ενημερώθηκε 08/03/2022 - 08:52

Προχωράνε οι εργασίες του έργου του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου που περιλαμβάνει αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου και συγχρόνως χάραξη σε νέα τμήματα του οδικού άξονα. Τα 47 χιλιόμετρα που θα ενώσουν την Καλλονή με το Σίγρι αναμένεται, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εργολήπτριας εταιρίας, να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, μετά από τη νέα παράταση που πήρε το έργο. Συγκεκριμένα, τη δεδομένη χρονική περίοδο γίνονται χωματουργικές εργασίες στο τμήμα Βατούσα - Άντισσα και Ανεμώτια - Σκαλοχώρι, εργασίες οδοστρωσίας στην παράκαμψη Φίλιας και εργασίες ασφαλτικών στην παράκαμψη Καλλονής.  

Το έργο, όπως προαναφέρθηκε, έχει συνολικό μήκος 47 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 21 χιλιόμετρα περιλαμβάνουν αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα αφορούν τη χάραξη σε νέα τμήματα του οδικού άξονα. Η διαπλάτυνση του δρόμου προβλέπεται να είναι 12 μέτρα με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Σε τμήματα του δρόμου με μεγάλη κλίση θα προστεθεί μία ακόμα λωρίδα πλάτους 3,5 μέτρων. 

Τα μέτωπα 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του εργοταξιακού γραφείου του ανάδοχου του έργου, της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ, Κωνσταντίνο Μηλιούδη, το έργο προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. «Έχουμε αρχίσει να ρίχνουμε ασφαλτικά στην παράκαμψη της Καλλονής, έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα χωματουργικά από τον κόμβο της Μονής Λειμώνος μέχρι την Ανεμώτια. Ακόμη γίνονται κάποιες χωματουργικές εργασίες μέχρι τον κόμβο Σκαλοχωρίου οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου, ενώ έχουν ξεκινήσει χωματουργικές εργασίες στο τμήμα Βατούσα - Άντισσα που είναι και το τελευταίο τμήμα για τα χωματουργικά που υπολείπεται», είπε σε δήλωσή του στο «Ε» και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό είναι σημαντικό τόσο για τη Δυτική Λέσβο όσο και για τη Λέσβο συνολικά, γιατί αναβαθμίζεται ένας κύριος οδικός άξονας 50 χιλιομέτρων από το Σίγρι μέχρι την Καλλονή. Θα αναβαθμιστεί τόσο η περιοχή, όσο και θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εσωτερικά του νησιού».  

Η ταυτότητα του έργου 

Αναλυτικότερα το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τη βελτίωση σε μήκος 21 χιλιομέτρων του υφιστάμενου δρόμου στα σημεία: 

  • Έξοδος Δαφίων μέχρι το ύψος της Μονής Λειμώνος 
  • Έξοδος Φίλιας μέχρι την είσοδο του Σκαλοχωρίου 
  • Έξοδος Βατούσας μέχρι την είσοδο της Αντισσας 
  • Έξοδος Αντισσας (στον κόμβο της Ερεσού) μέχρι την αρχή των ελιγμών πάνω από το Σιγρί 

Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων τμημάτων σε μήκος 25,7 χιλιομέτρων στα σημεία: 

  • Παράκαμψη Καλλονής και Δαφίων 
  • Παραλλαγή της Φίλιας 
  • Παραλλαγή του τμήματος Σκαλοχωρίου - Βατούσας 
  • Παράκαμψη Άντισσας 
  • Παραλλαγή του Σιγρίου (κατάργηση ελιγμών). 
  • Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση 8 ισόπεδων κόμβων και η γέφυρα Άντισσας. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey