Διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου

«Πρωτογενής τομέας της Λέσβου Παραγωγή - Αγαθά - Προϊόντα Π.Ο.Π»

10/12/2020 - 12:14 Ενημερώθηκε 10/12/2020 - 12:15

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:  «Πρωτογενής τομέας της Λέσβου Παραγωγή - Αγαθά - Προϊόντα Π.Ο.Π».  

Στην εκδήλωση έγινε λόγος για τις ως τώρα διαρθρωτικές κινήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και για τον γενικότερο σχεδιασμό της Αγροτικής ανάκαμψης μέσω δράσεων του υπουργείου, για την ακαδημαϊκή προοπτική του ζητήματος καθώς και τη συνεισφορά του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στο εν λόγω ζήτημα και ειδικότερα τι πρέπει να γίνει σχετικά με την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ώστε να επιτευχθεί η διεθνής αναγνώριση τους και εν γένει μεγαλύτερο κέρδος. Ακόμη αναφέρθηκαν οι δράσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέχρι σήμερα και για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων σε όλους τους τομείς παραγωγής των αγροτικών προϊόντων καθώς και για το πλήθος των απασχολούμενων του πρωτογενούς τομέα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μετέπειτα στην παραγωγή των τελικών προϊόντων καθώς και τις ποσότητες κατά προσέγγιση των παραγωγών αλλά και των οικονομικών δεδομένων. Παράλληλα έγινε αναφορά σε τοπικό επίπεδο για τις παραγωγικές διαδικασίες, τα προϊόντα της Λέσβου καθώς και την θεσμική συμβολή των Επιμελητηρίων.

Οι ομιλητές

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

  • ο κ Μπαγινέτας Κωνσταντίνος Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων
  • ο κ Χαρουτουνιάν Σέρκος, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Καθηγητής Χημείας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής και πρώην Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • ο κ Κουφελος Πανάγος Αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Πρωτογενούς τομέα
  • ο κ. Κατσαβέλλης Παναγιώτης πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Αιγαίου
  • ο κ Μυρσινιάς Ευάγγελος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων & Βουλευτής Νόμου Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Κώστας Μαμουλής, η Γραμματέας Αγροτικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Προκόπης Τζιμής, και τα μέλη της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης και Βασιλεία Καλαμιδιώτη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Δεσμευόμαστε με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε στην διοργάνωση παρόμοιων δράσεων - εκδηλώσεων με στόχευση την ανάδειξη κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας αλλά και την στήριξη της Λεσβιακής οικονομίας και παραγωγής. Η παρακαταθήκη και η ιστορία της παράταξης μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τις ρεαλιστικές προτάσεις. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε σήμερα κάνουν την ενεργή παρουσία μας επιβεβλημένη για ολόκληρη την κοινωνία».

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, υπάρχει διαθέσιμη στη σελίδα της ΟΝΝΕΔ Λέσβου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey