Τρεις ετικέτες της Λέσβου διακρίθηκαν στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό «Premio BIOL International 2018»

Πρωτιές και στο βιολογικό ελαιόλαδο!

18/04/2018 - 18:56

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τρία ελαιόλαδα της Λέσβου στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου «Premio BIOL International 2018», που πραγματοποιείται στην περιοχή του Μπρίντεζι.

Για ακόμα μία φορά,  παραγωγοί του νησιού μας απέδειξαν την πολύτιμη αξία, γεύση και ποιότητά των τυποποιημένων αυτή τη φορά ελαιολάδων τους, κερδίζοντας τόσο τις εντυπώσεις όσο και τα μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό, που έλαβε χώρα στo Οστούνι της επαρχίας του Μπρίντεζι, στη νότια Ιταλία.

Συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο απέσπασε το ελαιόλαδο «Olvia» της Οικογένειας Τζώρτζη και το ασημένιο μετάλλιο απονεμήθηκε στα ελαιόλαδα «Aegean Gold» της Οικογένειας Πρωτούλη, καθώς και στο Βιολογικό Ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου» της οικογένειας Ζούρου.

Ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Premio BIOL» οργανώθηκε φέτος για 23η φορά και αφορά έναν από τους σημαντικότερους γύρω από το βιολογικό ελαιόλαδο, που διεξάγεται παραδοσιακά στη γειτονική χώρα. Φέτος, συμμετείχαν πάνω από 500 τυποποιημένα βιολογικά ελαιόλαδα από 17 χώρες όλου του κόσμου. Μια διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 30 εξαιρετικούς κριτές απένειμε τις διακρίσεις.

Ο «θησαυρός» της Λέσβου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιτυχίες των ελαιολάδων της Λέσβου και στον φετινό διαγωνισμό πιστοποιούν την ποιοτική ανωτερότητά τους, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν στον ανταγωνισμό, ακόμα και τον υψηλότερο.

 Τα βασικά στοιχεία που προσδίδουν τη μοναδικότητά τους είναι οι ιδιαίτερες ποικιλίες ελιάς που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ο νησιωτικός χαρακτήρας της Λέσβου και οι εδαφολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί. Αυτός είναι ο «θησαυρός» της Λέσβου που μένει αναξιοποίητος , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων , όπως η περίπτωση των βραβευθέντων, που πρέπει να προβληματίσει τουλάχιστον τους νέους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στην ποσότητα της παραγωγής , αλλά κυρίως στην ποιότητα του παραγώμενου προιόντος , γιατί αυτή προσδίδει υπεραξία σε αυτό και άρα και τιμή , που το καθιστά και επώνυμο προιόν και εξαγώγιμο!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey