Πως να επιλέξετε το σωστό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις διακοπές σας

14/03/2023 - 10:00

Η οργάνωση των διακοπών είναι πάντα μια συναρπαστική περίοδος: από το να κλείσετε τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο μέχρι να βρείτε τα ρούχα και τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας.

Μέσα στην όλη ετοιμασία όμως, θα πρέπει να μη ξεχάσετε και την ενοικίαση αυτοκινήτου εφόσον χρειάζεστε και θέλετε ένα όχημα στο μέρος που θα επισκεφθείτε.

Ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας δίνει την ελευθερία να εξερευνήσετε το μέρος που ταξιδεύετε με το δικό σας ρυθμό και να γνωρίσετε την περιοχή, όπως εσείς επιθυμείτε δίχως να εξαρτιέστε από τα ταξί ή τη δημόσια συγκοινωνία!

Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μπορεί να σας μπερδέψει ή ακόμα και να σας δυσκολέψει, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την όλη διαδικασία και είναι η πρώτη φορά που το κάνετε!

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν προχωρήσετε σε μια ενοικίαση αυτοκινήτου έτσι ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας στο μέγιστο!

 

Μέγεθος αυτοκινήτου

Το πρώτο και ίσως το πιο βασικό κριτήριο επιλογής είναι το μέγεθος του οχήματος. Πόσα άτομα θα ταξιδέψετε και πόσες αποσκευές θα έχετε; Σύμφωνα με αυτές τις απαντήσεις, μπορείτε να λάβετε και τη σωστή απόφαση!

Αν θα ταξιδέψετε 2 άτομα, τότε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης θα είναι ιδανικό καθώς θα έχει πολύ προσιτή τιμή και δεν θα σας δυσκολέψει με το παρκάρισμα ενώ επιπλέον δεν θα έχει και μεγάλη κατανάλωση!

Αν ταξιδεύετε παρέα 4 ατόμων, τότε θα πρέπει να κοιτάξετε ένα μεγαλύτερο sedan όχημα ή ίσως ακόμα και ένα SUV για μεγαλύτερους χώρους και πιο άνεση στις μετακινήσεις σας!

 

Τύπος αυτοκινήτου

Ένας άλλος παράγοντας που είναι εξίσου βασικός, είναι ο τύπος του αυτοκινήτου που θα νοικιάσετε. Θέλετε ένα compact αυτοκίνητο ή ένα μεγάλο suv; Ανάλογα την περιοχή που επισκέπτεστε και τις εξορμήσεις που θα κάνετε, νοικιάστε και το κατάλληλο αυτοκίνητο.

 

Εταιρεία ενοικίασης

Κάθε εταιρεία έχει τις δικές τις πολιτικές σε ό,τι αφορά το κόστος ενοικίασης, τη χρέωση και το ποσό της εγγύησης, αν προσφέρει μικτή ασφάλεια, αν προσφέρει ενοικίαση χωρίς πιστωτική, κ.α.

Μελετήστε καλά τους όρους κάθε εταιρείας πριν κλείσετε το όχημά σας και ειδικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια που έχει καθώς και τις απαλλαγές – δηλαδή τη δική σας συμμετοχή σε ένα πιθανό ατύχημα.

 

Τιμή

Φυσικά η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν κλείσετε το ενοικιαζόμενο όχημα.

Με μια πρώτη αναζήτηση θα δείτε αρκετές διακυμάνσεις στις τιμές από εταιρεία σε εταιρεία και από τύπο οχήματος σε έναν άλλον.

Να θυμάστε πάντα ότι η φθηνότερη λύση δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη επιλογή, καθώς οι όροι ασφάλισης ενός φθηνού ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μπορεί να είναι πολύ πιο αυστηροί σε σχέση με ένα όχημα που έχει λίγο πιο αυξημένη τιμή ενοικίασης.

Ασφάλιση ενοικιαζόμενου

Η ασφάλεια ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να σας προσφέρει απόλυτη προστασία ή να σας ρημάξει οικονομικά!

Τα περισσότερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έρχονται με ασφάλεια CDW – δηλαδή μικτή ασφάλεια με απαλλαγή και όριο ευθύνης συνήθως 500-1000€.

Δηλαδή αν γίνει μια ζημιά με δική σας υπαιτιότητα, εσείς πληρώνετε τα πρώτα 500-1000€ (ανάλογα πόσο είναι το ποσό της απαλλαγής) και τα υπόλοιπα η ασφάλεια.

Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα και μια μικρή γρατζουνιά μπορεί να σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και οικονομική ζημιά.

Η καλύτερη επιλογή είναι να κλείνετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με μικτή ασφάλιση, χωρίς εγγύηση και απαλλαγή ή τουλάχιστον πολύ μικρή απαλλαγή.

Μια από τις εταιρείες που προσφέρουν ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα και χωρίς εγγύηση είναι το Car24 όπου μπορείτε να βρείτε το ιδανικό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε δεκάδες άλλες πόλεις στην Ευρώπη!

 

Επιλογή έξτρα αξεσουάρ

Ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε έξτρα αξεσουάρ όπως αλυσίδες χιονιού, σύστημα gps ή ακόμα και παιδικά καρεκλάκια. Ελέγξτε κάθε εταιρεία πόσο σας χρεώνει για τα παραπάνω αξεσουάρ και συγκρίνετε το τελικό κόστος ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες.

 

Χρήσιμα tips για την επόμενη ενοικίασή σας

Για την επόμενη ενοικίαση αυτοκινήτου, ακολουθήστε τα παρακάτω tips έτσι ώστε να κλείσετε το καλύτερο δυνατό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο αλλά και στην καλύτερη τιμή!

 

Κάντε κράτηση εκ των προτέρων

Μια online κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου πριν την άφιξή σας στον προορισμό, θα σας αποφέρει την καλύτερη δυνατή τιμή σε σχέση με το να κάνετε κράτηση αφού φτάσετε στον προορισμό σας.

Επιπλέον, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα διαθεσιμότητας που συνήθως συμβαίνουν κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης στους τουριστικούς προορισμούς!

 

Ελέγξτε την κατάσταση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Κατά την παραλαβή του οχήματος, ελέγξτε πολύ καλά την κατάσταση του οχήματος που παραλαμβάνετε. Δείτε αν υπάρχουν γρατζουνιές ή άλλα σημάδια και φωτογραφίστε το όχημα ώστε να έχετε πειστήρια.

 

Εξοικειωθείτε με το αυτοκίνητο

Καθίστε μερικά λεπτά πριν ξεκινήσετε και εξοικειωθείτε με το αυτοκίνητο – ρυθμίστε τους καθρέπτες καθώς και τη θέση οδήγησης και ξεκινήστε όταν νιώσετε άνετα!

 

Επιστρέψτε το αυτοκίνητο στην προκαθορισμένη ώρα παράδοσης

Μην αργήσετε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο και παραδώστε το εντός της προκαθορισμένης ώρας παράδοσης. Αν αργήσετε να το παραδώσετε, είναι πολύ πιθανόν να χρεωθείτε εξτρά ημέρα ενοικίασης!

 

Μην παραλείψετε να το φουλάρετε!

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να το επιστρέψετε με την ίδια στάθμη καυσίμων όπως το παραλάβατε. Αν το είχατε παραλάβει με γεμάτο ρεζερβουάρ, τότε θα πρέπει να το παραδώσετε με την ίδια στάθμη!

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθείτε τη διαφορά καυσίμου και σε τιμή αρκετά υψηλότερη έναντι ενός βενζινάδικου!

Η επιλογή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για τις διακοπές σας είναι μια αρκετά σημαντική απόφαση που πρέπει να ληφθεί αφού υπολογιστούν όλοι οι παράμετροι που αναλύσαμε πιο πάνω.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα απολαύσετε μια ξέγνοιαστη ενοικίαση, χωρίς παρατράγουδα κατά την επιστροφή του οχήματος και διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey